Egészen hihetetlen információk láttak napvilágot egy elfeledett levéltári anyagból.

Az Ellenszél szúrta ki, Dr. Ilkei Csaba „Ügynökök az országgyűlésben” című szerzői kiadványát, amelyben azt állítják: Lévai Anikó érdekből ment férjhez Orbán Viktorhoz.

Kapcsolódó: Rogán Antal megmutatta harmadik feleségét: Így fest az oldalán az elbűvölő szépség, Barbara

Lévai Anikó egykor szívesen nyilatkozott az újságoknak

Idézet a könyvből Lévai Anikó vonatkozásában, illetve az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárából:

„Az M-dosszié legterjedelmesebb jelentései az 1986. augusztus 28-tól szeptember 3-ig tartó Jogász Szakkollégiumi Napok rendezvényeihez kapcsolódnak a salgóbányai KISZ táborban, amelyeken az ELTE Jogtudományi Karának és kollégiumának 35 hallgatója vett részt Lévai Anikó szervezésében. (Lévai Anikó, Orbán Viktor menyasszonya ekkor ideiglenesen Salgótarjánban lakott, ahol ügyvédjelölt gyakornok volt.) A rendezvény előzménye 1985-ben a szarvasi Országos Szakkollégiumi Találkozó volt.”

Kapcsolódó: Lázár János megmutatta ritkán látott feleségét, Zitát: Szokatlan fotót posztolt kedveséről a miniszter

Lakásaikon találkoztak

Mint kiderült, Vankó Magdolna, titkos megbízott közvetlen kapcsolatot létesített Lévaival. Lakásaikon találkoztak, majd újságíróként megígérte, hogy bár a megyében hivatalos sajtója nem lehet a KISZ tábor eseményeinek, de más lapnál szívesen beszámol a fontos információkról. Kifejezetten érdekelte őt Anikó személye, és a fiatal értelmiségiek helyzete, róluk is tervezett egy cikket.

Kapcsolódó: Bochkor kitálalt: Fiatal szépség rabolta el a 60 éves rádiós szívét, a rajongók szerint sokkal szebb, mint Andi valaha volt

Ezt követően kapott is egy példányt a Századvégből Lévaitól, aki egészen lelkes volt és megnyílt az újságíró előtt. Egyáltalán nem volt olyan zárkózott, mint ahogy azt kapcsolattartó tisztje jelezte „László”-nak a megyei III/III. osztályon.

Azt mondta, érdekből ment hozzá a miniszterelnökhöz

Lévai Anikóról sok minden derül ki az iratokból, többek között az, hogy minden ellenzéki csoportot jól ismert, így a Dialógust is, de nem járt a rendezvényén, sem Ő, sem a vőlegénye Orbán Viktor, akivel épp házasodni készültek:

„Viktor most ötödéves jogász, aztán Szolnokon lesz ügyvédjelölt gyakornok. Ő még egy darabig itt marad Salgótarjánban gyakornoknak, aztán megy Szolnokra.”

Tervezett házasságukról meglepő kijelentést tett Lévai Anikó, amiről egy 1986. szeptemberi jelentésében így számolt be Vankó Magdolna titkos megbízott:

Egyébként azt mondta, hogy érdekből megy hozzá [ti.: Orbán Viktorhoz], érdekházas- ság, de nem fejtette ki, hogy miért.”

Forrás: Levéltár/Ellenszel.hu

Hogy valóban igaz-e az állítás, azt csak ők tudhatják biztosan.

Forrás: ellenszel.hu