Novák Katalin elutazott, de bárki belefuthat.

Minden jel arra utal, hogy valószínűleg Novák Katalin bukott államfő is ott lesz a szerda esti német–magyar focimeccsen. Ráadásul fapados géppel utazott a volt köztársasági elnök – szúrta ki a 444.hu.

Józsa László dokumentumfilmes posztolta ki az Instagramján, hogy a Stuttgartba tartó egyik járatra várva összefutott a magyar mezben utazó Novákkal.

A portál meg is kereste Józsát, aki azt válaszolta, hogy Novák gyerekek társaságában utazik a Németország–Magyarország Eb-csoportmeccsre.

Nem ez az első alkalom a bukása óta, hogy Novák Katalin elutazott külföldre

A kegyelmi botrányba belebukott volt államfő nem először utazik külföldre a februári lemondása óta. Megírtuk, hogy

májusban Spanyolországban bukkant fel, az Andalúziai Királyi Lovasiskolában.

Beszámoltunk arról, hogy a hatalmas tiltakozási hullámot kiváltott ped0filbotrány egyik sakkbábuja, Novák Katalin február 10-én, szombat délután lemondott a köztársasági elnöki tisztségről.

Bár Novák megbukott államfőként, volt köztársasági elnökként élete végéig ugyanannyit keres, mint a mindenkori államfő. Ez a házelnök tiszteletdíjának 1,1-szerese, jelenleg bruttó 5,2 millió forint havonta, és ez az összeg természetesen az aktuális házelnöki bérezéssel arányosan növekszik. A volt köztársasági elnök a törvény alapján élete végéig háromfős titkárságot alkalmazhat, valamint térítésmentes egészségügyi ellátás és autó illeti meg.

Az autóhoz sofőrt is ad a rendőrség. Novák lakást is igényelhetett volna, ezzel nem élt, titkárságot viszont igényelt magának. A magas tiszteletdíj ellenére a fapados járat mellett döntött a szerdai útján a „puritán életet élő” exelnök.

(Nyugati Fény nyomán)