A tejes pite egy klasszikus, 10 perc alatt elkészíthető harapnivaló, ha nincs időd sokat állni a konyhában. Rendkívül finom, gazdaságos, punding állagú sütemény. A gyerekek is imádni fogják.
Kapcsolódó: Nem lehet vele betelni: Réteges, habkönnyű madártejszelet
Íme, a tejes pite receptje:
Hozzávalók

4 db tojás
5 dkg cukor
5 dl tej
10 dkg finomliszt

Elkészítés

Elkészítés: 10 perc Sütés: perc Összesen: perc

Egy robotgép keverőtáljába tesszük a feltört tojásokat, amit a cukorral együtt habosra keverünk.
Ha ez megtörtént, akkor hozzáöntjük a tejet, és ezt is felverjük.
Ezután a lisztet beleszórjuk a keverőtálba, és nagy fokozaton összekeverjük.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük az egészet, és 30 percig sütjük.
Kivéve hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk kockákra, és porcukorral meghintve fogyaszthatjuk is.

Kapcsolódó: Így lesz a legfinomabb az uborkasaláta: Ez az egy titkos hozzávaló kell hozzá

Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Sütés ideje: 30 perc

Kapcsolódó: Percek alatt kész, finom tésztáját pedig mindenki imádja: Így készítsd el a kefires fánkot

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: nosalty.hu