A Keszthelyi Kórházban július elsejétől „szünetel” a szülészeti osztály.

Július 1-jétől szünetelni fog a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás a Keszthelyi Kórházban – írta ki az intézmény a Facebookon.

A kampányidőszakban újra volt ellátás, most megszűnik

Beszámoltunk arról, hogy április közepén egyszer már leállt a szülészeti fekvőbeteg ellátás a Keszthelyi Kórházban, május elején azonban bejelentették, hogy újraindult. Manninger Jenő fideszes polgármester – aki aztán június 9-i választáson alulmaradt – akkor azt mondta: „egészen biztos vagyok benne, hogy hosszútávra meg lesz oldva (az ellátás)”.

A Keszthelyi Kórház bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. július 1-től a Keszthelyi Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán változatlanul biztosított a járóbeteg ellátás, a terhesgondozás, a nőgyógyászati szakellátás, valamint az egynapos ellátások.

A lakóhelyhez való távolságot figyelembe véve a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás – az intézmények közötti megállapodások alapján – az alábbiak szerint biztosított a Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakói számára.

Súlyos kilométereket utazhatnak a várandósok

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház:

Balatongyörök, Cserszegtomaj, Dióskál, Egeraracsa, Esztergályhorváti, Gétye, Gyenesdiás, Hévíz, Karmacs, Ligetfalva, Nemesbük, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vindornyafok, Vindornyalak, Vindornyaszőlős, Vonyarcvashegy, Zalaapáti, Zalacsány, Zalaköveskút, Zalaszántó, Zalaszentmárton, Almásháza, Tilaj, Döbröce,

Kallósd, Kehidakustány, Kisgörbő, Nagygörbő, Kisvásárhely, Mihályfa, Óhid, Sénye, Sümegcsehi, Szalapa, Zalaszentgrót és Zalaszentlászló.

Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház:

Keszthely, Alsópáhok, Felsőpáhok, Bókaháza, Sármellék, Szentgyörgyvár, Zalavár és Zalaszabar.

Ajkai Magyar Imre Kórház:

Bazsi, Sümegprága, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonederics, Hegymagas, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Nemesvita, Szigliget, Uzsa.

Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház:

Balatonberény, Vörs, Balatonszentgyörgy, Hollád, Tikos, Főnyed, Szegerdő.

Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház – II-es progresszivitási szintű nőgyógyászat:

Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonederics, Bazsi, Csabrendek, Dabronc, Gógánfa, Gyulakeszi, Hegymagas, Hetyefő, Káptalantóti, Kisapáti, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Megyer, Nemesgulács, Nemesvita, Raposka, Rigács, Sümeg, Sümegprága, Szentimrefalva, Szigliget, Tapolca, Ukk, Uzsa, Zalaerdőd, Zalagyömörő és Zalameggyes.

A szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátást biztosító intézményekben a személyi és a tárgyi feltételek rendelkezésre állnak. Az ellátáshoz való hozzáférés minden érintett számára biztosított.

Szíves megértésüket és együttműködésüket kérjük!

Keszthelyi Kórház”

(Keszthelyi Kórház / Facebook)

(Borítóképünkön Manninger Jenő látható)