A volt igazságügyi miniszter gyakran tűnt fel a faluban, új párjának is mutatta a házát.

Kapcsolódó: Súlyos dolgok derültek ki Varga Juditról: Sumákolni kezdtek Orbán bukott miniszterének zűrös ügyeiről

Egy csendes kis faluba tervezett költözni az asztalosnak tanuló Varga Judit

A Blikk videóriportban mutatta be azt a balatoni községet, ahol Varga Judit májusban sok időt töltött: a helyiek úgy gondolták, a volt miniszter hamarosan végleg sátrat bonthat és odaköltözhet, sőt, új párjával Windisch Lászlóval, az Állami Számvevőszék elnökével is ellátogatott már a faluba. Varga a házát még volt férjével együtt vásárolta egykor, amelyhez elmondásuk szerint CSOK-ot is igényeltek, amit már mostanra visszafizettek.

Kapcsolódó: Kipattant a gigabotrány: Gyanús részletek érkeztek Varga Judit kulcsemberéről az elmúlt évek legsúlyosabb büntetőügyében

A kegyelmi botrányba belebukott, és azóta visszavonult Vargával kapcsolatban helyieket szólaltatott meg a riporter. Akadtak, akik megosztónak gondolják Varga személyét, volt aki örült hogy egy prominens személy költözik a faluba. Horváth Károly így beszélt:

„Judit már 2010 óta szinte hazajár ide. Nagyon kedves, intelligens, okos, művelt nőnek ismerem.

Szerintem, nehezen viselte a felhajtást maga körül, de lassan megnyugszik. Ehhez biztosan hozzájárul, hogy már olyan sokat látjuk, mintha itt lakna. Úgy gondolom, ha a munkája engedi, hamarosan véglegesen be is költözik a balatonhenyei házba.”

Kapcsolódó: Főhet a feje Varga Juditnak: Rendkívül kínos fotó cirkál az interneten a bukott miniszterről

Mégsem költözött Varga Judit

Az ingatlannak azóta lejárt a beköltözési haladéa, amit a balatonhenyei házra igénybe vett csok miatt kértek. Az igazságügyi miniszter nem költözik, inkább visszafizette a támogatást.

A szabályok értelmében májusig kellett volna vagy beköltözni a balatonhenyei házba, vagy visszafizetni a pénzt.

Vargáék állítják, lakóházról van szó, és azért nem költöztek be, – mint eredetileg tervezték,- mert közben ő is és férje is munkát kaptak Budapesten (ahol egy 200 milliós ingatlant is vásároltak). Varga az ügy napvilágra kerülésekor azt mondta, ötéves moratóriumot kértek a beköltözésre, ami mostanra járt le.

Forrás:hvg.hu szeretlekmagyarország.hu

Kiemelt kép: 444/olvasói kép