Komoly változást szeretne a monarchiában.

Bár Károlyt alig több mint egy éve koronázták meg, hét évtizedet után, amit a trón árnyékában töltött. Mégis sokan már arról beszélnek, vajon mi lesz akkor, ha helyét idősebbik fia, Vilmos veszi majd át.

Ez leginkább azért merült fel az emberekben, mert az uralkodó idős és beteg is, így nyilván a nép arra kíváncsi, milyen változás következhet be majd, amikor Vilmos trónra lép. Vajon a monarchia megmarad olyannak, amilyen Erzsébet királynő alatt volt?

Vilmos mást szeretne

Nos, a herceg terve nem egészen ez: Vilmos követné apja munkáját és erőfeszítéseit egy bizonyos dolgot illetően, azonban ez sokaknak nem tetszik, köztük a király testvérének, Anna hercegnőnek sem. A trónörökös mégis eltökélt.

Kapcsolódó: Válik Vilmos herceg állítólagos szeretője: Ennyit Katalin nyugodt gyógyulásáról – minden áron meg akarja kaparintani a trónörököst a csalfa feleség?

Első lépésként, amint a fejére kerül a korona, Vilmos tervei között közismerten szerepel, hogy királyként modernizálja majd a monarchiát, ez pedig bizonyos lépésekkel jár majd. A herceg is tudja, hogy ez nem mindenkinek fog tetszeni, ám Richard Eden királyi kommentátor szerint egyáltalán nem érdekli.

Kapcsolódó: Ez történik majd Kamillával, ha Károly meghal: A királyné sorsa meg van pecsételve

Karcsúsítaná a monarchiát, ami így a svéd és a dán királyságra hajazna

A trónörökös tehát pontosan tudja, mit akar, ha a jövőről van szó. Apjához hasonlóan ő is egy karcsúsított monarchiára vágyik. Egy ilyen lépés pedig azt eredményezi majd, hogy a brit királyi család működése hasonlítani fog a svéd és a dán királyi famíliák mintájára.

A karcsúsított monarchia azt jelenti, hogy amikor a család idősebb tagjai nyugdíjba mennek, Vilmos őket senki mással nem helyettesítené, így tehát a korábban aktív dolgozó tagok helyét nem töltené be más a visszavonulásuk után. A herceg így még gyermekeit sem hozza abba a helyzetbe, hogy fiatal koruk ellenére dolgozniuk kelljen a monarchia érdekében, mint annak idején neki vagy épp Harrynek.

Kapcsolódó: Minden hiába, most már nincs visszaút: Súlyos döntést hozott Katalin hercegné

Vilmos a kis európai monarchiákat tekinti a jövő modelljének: az a célja, hogy a királyi családon belül minél kevesebben vállaljanak feladatokat, és ha trónra lép, akkor Katalinnal együtt ők ketten legyenek azok, akik teljes munkaidőben képviselik a famíliát, és ellátnak minden kötelezettséget” – állítja Eden szakértő. Ez azonban egyáltalán nem tetszik Anna hercegnőnek, aki korábban is kifejezte már aggodalmát a karcsúsított monarchia terveit illetően, ami szerinte „hosszú távon egyszerűen nem működőképes

-mesélte a királyi szakértő a kíváncsi füleknek.

Forrás: femcafe.hu