Tovább folytatódik a pedagógusok megfélemlítése.

A Belügyminisztérium elutasította a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatójának, Fazekas Csabának pályázatát. Az így rövidesen leköszönő intézményvezető ezt maga erősítette meg a minap a 444.hu-nak.

„Valóban nem kapott támogatást a Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatói feladatainak az ellátására benyújtott pályázatom. Ennél többet most nem esik jól írnom”

– fogalmazott a pozíciójából elbocsátott terézvárosi gimnáziumi igazgató, Fazekas Csaba.

Mi történt a Kölcsey Ferenc Gimnázium falai között?

Májusban érkezett a hír, hogy még mindig nem született ítélet a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumán a budapesti gimnáziumból kirúgott pedagógusok ügyében.

Kapcsolódó: Pintérék titkolni akarták, de a bíróságon kibukott: Fordulat történt a kirúgott tanárok perén

Mint ismert, az érintettek közösen indítottak pert a volt munkáltatójuk ellen. Az elmúlt hónapokban a fontos tanúvallomásokat vették fel. Az egyik tárgyalásra beidézték az iskola igazgatóját és igazgatóhelyettesét. Fazekas Csaba szerint amikor a tankerület vezetője átadta neki a figyelmeztető leveleket, azt állította, hogy felsőbb instrukciók alapján cselekszik. A tankerület jogi képviselője szerint azonban ez nem hangzott el.

Fazekas úgy látja, hogy a pedagógusok polgári engedetlensége szimbolikus volt. Valójában sokan akkor is dolgoztak, amikor papíron nem vették fel a munkát. Az igazgató szerint súlyosabban sértette a diákok tanuláshoz való jogát a pedagógusok kirúgása, mint az, hogy tiltakozásképpen nem tartottak meg egy-egy órát.