Ezzel a könnyű és finom recepttel gyorsan befőzhetjük a lecsót, így télen már csak elő kell vennünk, és rögtön élvezhetjük a nyári ízeket.

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

Íme, a recept a lecsó befőzésére:

Hozzávalók

3 db 7,5 dl üveghez:
4fej vöröshagyma
1kg paradicsom
2kg paprika
1dl olaj
1ek só

Kapcsolódó: Habos almás süti: Eszünk megáll, annyira egyszerű és mégis annyira finom

Elkészítés

A lecsó elkészítéséhez a vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a paradicsomot, a paprikát megmossuk, cikkekre vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, és lassú tűzön 10-15 percig főzzük. Beletesszük a paprikát, és folyamatosan kevergetve további 20-25 percig forraljuk.
A tűzről levéve azonmód tiszta üvegekbe töltjük. Az üvegeket gondosan lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Hűvös helyen tároljuk.
Télen, amikor lecsót akarunk készíteni, süssünk zsírjára kevés füstölt szalonnát. Keverjünk el benne egy evőkanálnyi pirospaprikát, azután öntsük rá az eltett lecsót. Tojással, virslivel, kolbásszal gazdagítva kínáljuk.

Ezen a videón pedig megnézheted, hogyan készül a befőzés:


Forrás: evamagazin.hu