Emlékszel még gyermekkorodból a paradicsomos káposzta ízére?

Ha nem is voltál nagy rajongója az ételnek, ezt a receptet akkor is érdemes kipróbálnod. A végeredmény a kételkedőket is meggyőzi. Paradicsomlé helyett sűrített paradicsommal is készítheted, akkor azonban hígítsd vízzel. Tálalhatod sült hússal, fasírttal vagy pörkölttel.

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

Íme, az isteni paradicsomos káposzta recept:

Hozzávalók

4 személyre
1 nagy fej káposzta
6 dl paradicsomlé
3 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 vöröshagyma
1 evőkanál só
bors
zsír
őrölt kömény
Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés

A káposzta külső leveleit és a torzsát távolítsd el, majd mosd meg, és vágd vékony csíkokra. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és a káposztával együtt tedd fazékba vagy lábosba. Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, és főzd körülbelül 30 percig. Közben sózd, add hozzá a borsot és a köményt.

Ha a káposzta megpuhul, készítsd el a rántást. A zsírt olvaszd fel, tedd bele a lisztet, és kis lángon folyamatosan kevergesd, amíg zsemleszínű nem lesz. Akkor engedd fel a paradicsomlével, majd öntsd a káposztához. Addig kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Körülbelül tíz percig főzd még, közben cukrozd ízlés szerint. Feltéttel kínáld.

Kapcsolódó: Bogyós gyümölcsös sajttorta: Nem lehet rontani és máris kész a mennyei sütemény

Forrás: femina.hu