Nem sok munka, mégis feldobja a hétköznapokat ez az amerikai csokis fánk, és nem utolsó sorban nagyon finom is. A gyerekek nem bírnak ellenállni neki, és mivel sokat mozognak, így nem aggódóm, amikor többet is megesznek belőle.

Kapcsolódó: Így lesz a legfinomabb az uborkasaláta: Ez az egy titkos hozzávaló kell hozzá

Íme, a csokis fánk receptje:

Elkészítési idő: 120 perc

6 adag

Hozzávalók

A tésztához:
2.5dl tej
2marék cukor
1csom instant élesztő
50dkg liszt
1csip só
2db tojás
12dkg vaj vagy margarin
1csom vaníliás cukor

A sütéshez:
olaj

A bevonathoz:

10dkg étcsoki
5dkg vaj
1mk olaj

színes torta dara

Kapcsolódó: Nem lehet vele betelni: Réteges, habkönnyű madártejszelet

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd beleszórjuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson.
A dagasztó tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, beleütjük a két tojást. Hozzáöntjük az élesztős tejet és a langyosra melegített vajat, majd a vaníliás cukrot .
Ha összeáll a tészta, akkor akkor kivesszük a dagasztó tálból és lisztezett deszkán átgyúrjuk. Egy tálba tesszük, a tetejét meghintjük liszttel és konyharuhával letakarjuk. Kb. egy órát kelesztjük.
Kiborítjuk a lisztezett gyúró deszkára, 1 cm vastagra kinyújtjuk és egy 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk a közepét. Konyharuhával letakarjuk, 15 percig újra kelesztjük.
Ha az olaj felmelegedett, akkor kisütjük a fánkokat, és kiszúrt közepét is. Papírtörlőre kiszedjük. A sütésnél arra vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor hirtelen sül a fánk és a közepe nyers marad.
Vízgőz felett megolvasztjuk a darabokra tördelt csokit, a vajat és az olajat. Egyenként belemártjuk a fánkokat, a tetejüket megszórjuk színes torta darával.

Forrás: mindmegette.hu