A puding és piskóta szerelmeseinek ajánljuk az epres-pudingos piskótát. Természetesen más gyümölccsel is helyettesíthető az eper és por alapú puding helyett, házilag készült pudingot is használhatunk. Egy óra alatt kész a hétvégi vagy délutáni desszert.

Kapcsolódó: Bogyós gyümölcsös sajttorta: Nem lehet rontani és máris kész a mennyei sütemény

Íme, az epres-pudingos piskóta recept:

Hozzávalók

A pudinghoz:
1csom vaníliás pudingpor
3.5dl tej
4ek cukor

A piskótához:
4db tojás
1csip só
10dkg cukor
2tk vaníliakivonat
1dl olaj
1dl víz
0.5csom sütőpor
25dkg liszt
40dkg eper

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

Elkészítési idő: 50 perc, 6 adag

Elkészítés

Az epres-pudingos piskóta tésztájához a pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük egy lábasban. Hozzáöntjük a maradék tejet is, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
Az epreket megmossuk, eltávolítjuk a szárat és félbevágjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd az olajat és a vizet. Ezután két adagban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd egy fakanállal szép egyenletesen beleforgatjuk a tojáshabot is.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, 30×25 cm-s tepsibe önjük a tésztát. A kihűlt pudingot egy teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük. Az epreket vágott felükkel lefelé elosztjuk a pudingos tésztán. Kicsit bele is nyomhatjuk őket.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a süteményt. Meghinthetjük porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Nézd meg videón is, hogy hogyan készül:

Forrás: mindmegette.hu