Röpke találkozás, mégis meghatározó.

Nagyon mélyen érintette Katalin hercegnét és Vilmos herceget egy kedves ismerősük halála. A férfi, aki egy walesi pizzázó tulajdonosa volt, rákbetegségben hunyt el 47 éves korában. A hercegi pár nagyon megrendült, és a gyászoló özvegynek egy részvétnyilvánító levelet küldtek, amit a temetésen fel is olvastak.

Kapcsolódó: Most derült ki Katalin hercegnéről: Nem tudták tovább titkolni Vilmossal

Apró történetek

Tavaly egy hivatalos eseményre rendelt pizzát Katalin hercegné és Vilmos herceg annál a férfinál, aki nemrég rákban elhunyt. A hercegi pár nagyon megrendült a hír hallatán, úgy érezték, feltétlenül írniuk kell egy részvéttáviratot az özvegynek. A megható levél azóta nyilvánosságra került.

Kapcsolódó: Kész, vége: Katalin hercegnő nem hajlandó közösködni egy családi nyaraláson Harry-ékkel

Máig jó szívvel emlékeznek a találkozóra

Katalin hercegné és Vilmos herceg tavaly áprilisban látogatott a walesi Dowlais Rugby Clubba, hogy találkozzanak a helyi önkéntes hegyimentőkkel. Majd, hogy meglepjék őket, útközben beugrottak egy pizzázóba, ahol 12 doboz pizzát vásároltak nekik. Közben természetesen váltottak pár szót a tulajdonossal, Peterrel is.

A 47 éves férfinél alig pár hónappal ezután nyelőcsőrákot diagnosztizáltak, a daganat pedig szétterjedt a testében. Majd érkezett a szomorú hír: Peter teste feladta a rákkal folytatott küzdelmet.

A hír eljutott a királyi családhoz, Katalin hercegné és Vilmos herceg nagyon megrendültek. Olyannyira, hogy úgy érezték, egy részvétnyilvánító táviratot küldenek a gyászoló családnak. A levelet végül a temetésen fel is olvasták:

„Nagyon sajnáljuk! El sem tudjuk képzelni, mekkora űr keletkezett most a szívetekben, együtt érzünk a családdal. Nagyon kellemes emlék számunkra, hogy Peterrel találkozhattunk. Tudjuk, hogy ő nagyon értékes tagja volt a közösségnek, rengetegen felnéztek rá”

– áll a Vilmos herceg által írt levélben.

Katalin hercegnét különösen rossz hatással volt a hír

A levél természetesen nagyon meglepte és elérzékenyítette a családot:

„Óriási meglepetés volt a számunkra, el sem tudom képzelni, honnan tudták meg a hírt. Valószínűleg azért is érinthette meg őket ennyire Peter halála, mert Katalin hercegné is épp rákkal küzd. Elképesztő, hogy mennyire közvetlenek. Rengeteg levelet kaptunk Peter ismerőseitől, de ez tényleg a legkülönlegesebb volt” – árulta el a gyászoló özvegy.

Forrás: glamour.hu