Ennek meg mi értelme volt?

Közzétette a gólyatáborra vonatkozó szabályzatát a BME

Egészen különös szabályzatot adtak ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatáborában.

A szervezők arról határoztak, hogy

megtiltják az új hallgatóknak, hogy óvszert vigyenek a rendezvényre.

Kapcsolódó: Csődbe mehet egy magyar egyetem? Lehúzhatja a rolót a BME

A furcsa parancsot azzal „indokolták” meg, hogy abban bíznak, mindezzel visszatartják a fiatalokat a sze*uális kapcsolatok kialakításától a tábor idején (?).

A BME szigorú gólyatábora szerdán startolt el a Fejér megyei Bodajkon. A táborra vonatkozó szabályzatot kedden tették közzé az egyetemistáknak, vagyis egy nappal a tábor kezdete előtt. Szabályzatukról Facebook-oldalukon adtak részletes tájékoztatást az egyébként felnőtt embereknek tekinthető egyetemisták részére.

A szervezők tételesen felsorolták azokat a dolgokat, amiket nem vihetnek be a hallgatók a tábor területére. Ilyen szerintük például a romlandó ételt, a biztonsági borotva vagy a gumi óvszer.

Forrás: BME VIK Gólyatábor / Facebook

Megfigyelik a hallgatókat a BME revizorai

A 444 az üggyel kapcsolatban megkereste az Egyetemi Hallgatói Képviseletet, amelynek elnöke azt közölte: a poszt valódi, a gumi óvszert pedig azért tiltották meg, mert így szerintük a diákok nem sze*elnek majd a táborban.

„Valóban igaz, hogy a gumi óvszer »a nem kívánt terhesség és a sze*uális úton terjedő betegségek megelőzésében kulcsszerepet játszik»,

ám a mi meglátásunk szerint a sze*uális kontaktus elkerülése egy fokkal eredményesebben tölti be ugyanezt a szerepet.

A gólyatáborok szervezői ezt a táborban hangsúlyozzák, és fokozottan felhívják a gólyák figyelmét, hogy a tábor ideje alatt kerülendő a sze*uális kontaktus”

– magyarázta el a dolgokat Radácsi Kristóf, az EHK elnöke. Az elnök arra vonatkozóan már nem adott tájékoztatást, hogy miként fogják majd ellenőrizni a felnőtt hallgatókat.

Az elnök hozzátette: ugyan a szabályok tényleg szigorúbbak a korábbiaknál, de szerintük ezzel tudják biztosítani, hogy „értékteremtő, jó hangulatú, biztonságos” legyen a gólyatábor.