Lázár miniszter tudatta, ha Simonka az útjába áll, „elvágja a torkát”.

Simonka György élő adásban beszélt Lázár János „módszereiről”

A költségvetési csalással vádolt volt fideszes politikus, Simonka György az ATV Egyenes Beszéd című műsorának csütörtöki adásában többek között arról beszélt, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter bosszúból indította el az ellene zajló büntetőügyet.

Simonka az adásban kijelentette: korábban már többször is rálépett Lázár tyúkszemére, például amikor megpróbálta megakadályozni, hogy a miniszter megszerezze a mezőhegyesi ménesbirtokot.

Kiderült, mi lesz akkor, ha Lázár János útjába állnak

Simonka állította: Lázár az ő ügyében „utasításokat adott az ügyészségnek„, valamint azt is mondta, hogy Lázár János egykor azzal fenyegette meg őt, hogy

ha az útjába áll, akkor elvágja a torkát (?!).

Simonka azt mondta, ha a 2026-os országgyűlési választáson mandátumot szerez, nem maradna tovább polgármester Pusztaottlakán. Úgy véli, biztosan nyerni fog, mert – elmondása szerint – a helyieket képviselné, nem pedig a pártpolitikát. Annak ellenére, hogy 2002 óta tagja a Fidesznek, kijelentette: nem kíván aktívan részt venni a pártpolitikában, hanem Dél-Békés ügyeire és az ott élők szolgálatára koncentrálna.

Simonka a Fidesszel és a Tiszával való együttműködésről is beszélt

Azt is mondta,

hajlandó együttműködni a Fidesszel és a Tiszával.

Simonka úgy érzi, ha indulna a Fidesz ellen, azonnal kizárnák a pártból. Emellett jelezte, szerinte a Fidesz tovább fog gyengülni.

Egy augusztusi interjúban beszélt arról is, hogy 2021 végén és 2022 elején több Fidesz-taggal, köztük Kubatov Gábor pártigazgatóval is egyeztetett a korrupciós büntetőügyéről. Állítása szerint azt kérték tőle, hogy a bíróságon maradjon csendben. Részleteket akkor nem közölt, de az ATV-nek most azt mondta, a sajtó kiforgatta a szavait.

A Simonka György elleni büntetőügyről

Emlékezetes, Simonka ellen 2019-ben emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt. A vád szerint összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. Simonka végig ártatlannak vallotta magát, és azt állítja, politikai indíttatású eljárás indult ellene.

2014 és 2022 között Simonka Békés megye déli részét képviselte a Békés vármegyei 4. számú választókerület országgyűlési képviselőjeként. 2022-ben Erdős Norbert váltotta őt a pozícióban. Simonka szerint a Fidesz hibát követett el, amikor Erdős Norbertet nevezte ki helyette, mivel szerinte „Erdős még semmit sem tett a helyiekért”.

Videó: