Szijjártó Pétert rémálmok gyötrik. Magyarország fizikai biztonságát fenyegető támadásoktól fél.

Szijjártó Péter napszúrást kapott a Tranzit Fesztiválon?

„Azt gondolom, a következő évre

arra kell felkészülni, hogy a biztonságunkat négy szempontból fogják támadni.

Fogják támadni a politikai biztonságunkat, a fizikai biztonságunkat, fogják támadni továbbra is az energiabiztonságunkat, és fogják támadni a gazdasági biztonságunkat”

– hangoztatta riadtan Szijjártó Péter a fideszes Tranzit Fesztivál rendezvényen. A külgazdasági és külügyminiszter elgondolása szerint a „súlyos támadások” célpontja nem más, mint Magyarország „szuverén külpolitikája”.

Szijjártó Péter nyomatékosította hallgatósága előtt, hogy nem viccel: úgy hiszi, Magyarország ellen szinte totális háborút fognak indítani.

Kijelentette: az Orbán-kormány által lépten-nyomon hangoztatott szuverenitás nem politikai ideológia kérdése, hanem szerinte „élet-halál kérdése a nemzet szempontjából”.

Szijjártó azt is elárulta, „kik fenyegetik a létezésünket”

„Magyarország a szuverenitáshoz történő ragaszkodással gyakorlatilag a liberális mainstream antitézise lett”

– vélekedett.

Szijjártó felfedte, ki felel a Trump és Fico elleni merényletkísérletekért

„A liberális mainstream a legválogatottabb módszerekkel próbál kiszorítani minden más irányzatot, minden más gondolkodásmódot, ennek érdekében bevetnek politikai, jogi, gazdasági eszközöket, de

legújabban már a fizikai megsemmisítés jelensége is előkerült,

például a Robert Fico szlovák miniszterelnökkel és Donald Trump amerikai elnökjelölttel szembeni merénylet esetében”

– jelentette ki Szijjártó Péter, aki állításával azt sugallta vakmerően, hogy a merényletek a „liberális mainstream”-hez köthetők. Ez az állítás nem olyan jellegű egyszerű csúsztatás, amelyet már megszokhattunk az Orbán-kormánytól, hanem kifejezetten dezinformáció, amivel a miniszter tudatosan félretájékoztatja a nyilvánosságot.

Beszélt a Nemzeti Kártyáról is

Szijjártó ezután elkezdte összeadni, hogy a balti államokban mennyivel több orosz van, mint Magyarországon, és elgondolása szerint ezért is indokolatlanok a Nemzeti Kártyát érő támadások. Mint ismert, Orbán Viktorék kormánya ezzel teszi lehetővé, hogy a schengeni övezetbe juthassanak orosz és fehérorosz bevándorlók kémek.

Kapcsolódó: Orbán embere nem találta meg a féket a hisztivonaton: Elképesztő, mit hordott össze Rétvári Bence

A Nyugat „nyom bele” minket a háborúba?

Szijjártó arról is magyarázott, hogy szerinte

hazánkat fenyegeti az orosz–ukrán háború, és úgy tudja, a Nyugat ebbe „próbál belenyomni minket”.

„Magyarország lett az utolsó akadálya a háborús pszichózis féktelen, kontroll nélküli európai tombolásának”

– fogalmazott a magyar diplomácia vezetője.

A külügyminiszter „szégyenteljes”-nevezte, hogy az Európai Bizottság nem lépett fel Ukrajnával szemben, amiért megtiltotta az orosz Lukoil vállalat kőolajtranzitját. Elképzelhető, hogy Szijjártó Péter megfeledkezett arról, hogy több mint két és fél éve indított katonai támadást Oroszország a független Ukrajna ellen.

Szijjártó Péter a jelenleg befagyasztott EU-s pénzek folyósításával kapcsolatban nem adott tájékoztatást, pedig azt is a „hanyatló Nyugat”-tól várják, mert ezen támogatások nélkül valóban félő, hogy kritikus pályára áll a magyar gazdaság.

(MTI nyomán)