Egyszerű, megfizethető és finom. Kell ennél több? Próbáljátok ki a sonkás pogácsát ti is.

Íme, a sonkás pogácsa receptje:

Elkészítési idő: 90 perc, 4 adag

Kapcsolódó: Bogyós gyümölcsös sajttorta: Nem lehet rontani és máris kész a mennyei sütemény

HOZZÁVALÓK

Az élesztő felfuttatásához:
* 1 kocka friss élesztő
* 1 dl tej
* 1 tk cukor

A tésztához:
* 70 dkg liszt + a nyújtáshoz
* 20 dkg margarin
* 2-3 tk só
* 1 tojás
* 1 dl tejföl

A sonkás töltelékhez:
* 1 dl tejföl
* 15 dkg főtt sonka
* 20 dkg reszelt sajt
* 1 tojássárgája a kenéshez

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

ELKÉSZÍTÉS

A sonkával töltött pogácsa elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáöntjük az élesztőt és összegyúrjuk a sóval, a tojással, és a tejföl 3/4-ével. A tésztát lefedjük és egy órán át pihentetjük.
A pihentetés után vékonyra nyújtjuk a tésztát és a felét megkenjük 2-3 evőkanálnyi tejföllel. Megszórjuk apróra vágott sonkával, reszelt sajttal és ráhajtjuk a tészta másik felét.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd a pogácsák tetejét megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Forrás: mindmegette.hu