Nagyon nagy bajok vannak a MÁV-nál.

Várhatóan kedd délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a Keleti pályaudvaron – közölte a Lázár János által felügyelt MÁV vezérigazgatója.

Mint ismert, vasárnap este kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvar közelében. Hétfőn a MÁV gázolásokról, késésekről tájékoztatta az utasokat.

Kapcsolódó: Óriási a zűrzavar a vasúton: Figyelmeztetett a MÁV

A vasúttársaság délutáni Facebook-posztja szerint a Keleti pályaudvaron történt baleset miatt az S76-os vonatok közlekedésében is változásokra kell számítani.

  • A Rákosról minden óra 6 perckor Pilisvörösvárra induló S76-os vonatok csak Újpalotától közlekednek,
  • a Pilisvörösvárról minden óra 22 perckor Rákosra induló S76-os vonatok csak Újpalotáig közlekednek.

Mire számíthatnak a közlekedők a Lázár János által felügyelt MÁV káosza közben?

Várhatóan kedd délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a Keleti pályaudvaron,

azt követően, hogy vasárnap este a pályaudvar előtt kisiklott a Claudiopolis Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat 5 személykocsija – jelentette be a MÁV – rövidesen leköszönő – vezérigazgatója.

Pafféri Zoltán a helyszínen tartott hétfői sajtótájékoztatón közölte: a balesetben senki nem sérült meg, jelenleg tart a baleseti elhárítás. Utána mérik fel a károkat, majd állapítják meg a baleset okát, ezt követően adják át a forgalomnak a pályaudvart.

A – Pafféri szavai szerint – gyors baleseti elhárítás annak köszönhető, hogy daru helyett emelőkkel tették vissza a kocsikat a sínre, így nem kellett megbontani a pálya fölötti felsővezeték-rendszert – idézték a bejelentését az MTI-n.