Oda a menetrend, káosz alakult ki a MÁV-nál hétfőre.

Mint már ismert, kisiklott a Kolozsvár felől Budapestre tartó InterCity a Keleti pályaudvar közelében vasárnap este, emiatt jelentős korlátozásokra, késésekre, vonatkimaradásokra kell számítani – közölte a vasúttársaság honlapján a Mávinform.

Hajnali közleményük szerint hétfőn forgalmi rendi változásokra számíthatnak az utasok.

Arról >>ITT<< olvashatsz részletesen.

Káosz a síneken

A Mávinform tájékoztatása szerint a Tapolcáról 9:49-kor Keszthelyre induló személyvonat helyett pótlóbusz közlekedik, amely a közút kialakítása miatt Alsógyenest nem érinti. Emiatt a Tapolcáról 10:43-kor Keszthelyre továbbinduló Tanúhegy Expresszvonat Alsógyenesen is megáll.

Mindeközben az osztrák vasút (ÖBB) tájékoztatta a MÁV-ot, hogy a Zürich, valamint közvetlen kocsikkal Stuttgart felől érkező, Hegyeshalomból 7:58-kor a főváros felé továbbinduló Kálmán Imre EuroNight vonat (EN 463) Bécs és Budapest között nem közlekedik. Utasai a Bécsből 7:40-kor Budapestre induló railjet xpressel (rjx 267) utazhatnak, amely

várhatóan 50 perces késéssel közlekedik

– közölték a Facebook-oldalukon.

A vasúttársaság hétfőn nem sokkal dél előtt arról tájékoztatta az utazókat, hogy pályahiba miatt a ceglédi vonalon 20–40 perces késésekre, valamint rövidebb útvonalon közlekedő járatokra lehet számítani, mert Kőbánya alsó és a Nyugati pályaudvar között egy szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok.

„Zuglón átmenetileg mindkét irányban a 2. vágányon állnak meg a vonatok.

A késések csökkentése érdekében:

❗ az S50-es vonatok csak Monor és Kőbánya-Kispest között közlekednek.

❌A Monorról 12:36-kor induló S50-es vonat (2765) nem közlekedik”

– írták a Facebookon. A frissítés szerint ismét két vágányon haladhatnak a szerelvények Kőbánya alsó és a Nyugati pályaudvar között, így kora délután helyreállhat a menetrend a ceglédi vonalon.

Pótlóbusz pótlóbusz hátán

„🚌Hétfő délután a Nagydorog—Szekszárd—Bátaszék vonalon az alábbi járatok helyett pótlóbusz közlekedik:

  • Szekszárdról 12:30-kor Tolna-Mözsre (8355)
  • Tolna-Mözsről 14:11-kor Bátaszékre (8316)
  • Bátaszékről 13:03-kor) Szekszárdra (18325)
  • Szekszárdról 13:28-kor Decsre (18354)
  • Decsről 14:15-kor Nagydorogra (8315)
  • Nagydorogról 15:10-kor Szekszárdra (8326)
  • Szekszárdról 16:42-kor Bátaszékre (8336)”

– áll a MÁVINFORM friss posztjában.

Késik a Metropolitan EuroCity

„Hétfőn a Prága felől érkező, Szobról 11:38-kor Budapestre továbbinduló Metropolitan EuroCity (EC 273) a jelentős késése miatt csak a szobi határállomásig közlekedik. Onnan a következő Z70-es vonattal utazhat.

• Nyugati pályaudvarról 13:30-kor Prágába induló Metropolitan EuroCity (EC 274) csak Szobtól közlekedik. Odáig az utasai a Nyugati pályaudvarról 13:54-kor induló G70-es vonattal (2354) jutnak el. Szobon biztosítjuk az átszállást az EC-re”

– olvasható a MÁVINFORM Facebook-bejegyzésében.

„Közlekedési akciótervet” hirdetett a kormány

Mint már ismert, Lázár János nemrég a nyilvánosság elé lépett, hogy bejelentse a kormány ötpontos közlekedési akciótervét.

Ennek keretében közölte, hogy hitelt veszünk fel vasútfejlesztésre, építésre, valamint hogy a MÁV búcsút inthet a jelenlegi vezetőjének, Pafféri Zoltán vezérigazgatónak. Előrebocsátotta, hogy más személyi változások is várhatók, de erről majd Hegyi Zsolt, az új vezérigazgató tájékoztat a jövőben.

Kapcsolódó: Közlekedési akciótervet hirdet a kormány – Lázár szélnek eresztette a MÁV vezérigazgatóját (+videó)

A Közlekedő Tömeg nevű civil szervezet Facebook-oldalán közzétett hosszú bejegyzésében vette górcső alá Lázár „nagyszabású” tervét, amelyről többek között azt írták: a miniszter sajtótájékoztatóján már sokadszorra mutatta be „közlekedésfejlesztési” programját, benne a fényes jövőre vonatkozó, számos évtizedek óta ismert ígéretekkel.

Mindeközben – hívták fel a figyelmet –

a magyar vasútnak nemhogy a jövője, hanem a holnapja is kérdéses

azon Lázár János minisztersége alatt, akinek tollából legutóbb egy olyan levél szivárgott ki, hogy az általa bezárt Dombóvár–Komló vasútvonalon még a síneket is felszedetné.

(MÁVINFORM/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Kifakadtak a MÁV és a Volán dolgozói: Aljas, amit Lázár János tett

Ismét egymásnak esett Lázár János és Vitézy Dávid: A miniszter súlyos hazugságára egy város megy rá