Ez még az arab sejkeket is meglepte! Így él most a szökött dubaji hercegnő

Drámai, filmbe illő jeleneteket is átélt.

Ez még az arab sejkeket is meglepte! Így él most a szökött dubaji hercegnő

Durva válása után Angliába szökött gyermekeivel Haya hercegnő.

Haya hercegnő válása annak idején komoly visszhangot keltett. 2019-ben ugyanis úgy került a címlapokra, hogy elszökött a férjétől, Dubaj uralkodójától.

Mohammed bin Rashid al-Maktoum sejk egyszer erőszakkal hozatta haza Indiából Dubajba egyik lányát, Latifát. Ahogy Haya hercegnő megtudta ezt, felmarkolt a családi kasszából több mint 11 milliárd forintos összeget és két gyermekével, Jalilával és Zayeddel elszökött az uralkodótól – foglalta össze az eseményeket a femina.hu.

Haya hercegnő és férje Mohammed

Egészen az Egyesült Királyságig menekült

Az Egyesült Királyságba utazott gyermekeivel, ott biztonságban érezte magát. Korábban ugyanis jó kapcsolatot alakítottak ki a királyi családdal, több neves eseményen is részt vett – akkor még a dubaji uralkodóval közösen.

Érkezését követően nem tétlenkedett, azonnal a Londoni Legfelsőbb Bírósághoz fordult, hogy megkezdje a harcot gyermekei védelmében a felügyeleti jogért. Ennek hírét vette a dubaji uralkodó, és rögtön megfélemlítéssel próbálkozott – írta a portál.

Lehallgatta a telefonját

Volt férje nemcsak lehallgatta a telefonját, hanem egy olyan windsori ingatlant is meg akart vásárolni, ami a hercegnő családjának a tulajdonában van. A portál felhívta a figyelmet rá, hogy Haya hercegnő nem más, mint a Jordán királyi család tagja. Ő II. Abdullah jordán király húga, Haya sógornője pedig Ránija királyné – emlékeztetett a tatler.com

Kényszerházasságból menekült

Kettejük kapcsolata kényszerházasság volt, akkor Haya harmincéves volt. Két gyermekük született az uralkodóval, akinek

ő volt a hatodik és egyben legfiatalabb felesége.

Haya hercegnő és Mohammed sejk

Haya hercegnő és Mohammed sejk

A hírek szerint Haya kapcsolatot kezdett egyik testőrével, Russell Flowerssel, ez is hozzájárulhatott a váláshoz – írta a Daily Mail.

A testőrnek erre rá is ment a házassága, mert lebukott a felesége előtt, aki bikinis fotókat talált a hercegnőről a telefonjában. A félrelépés a sejk tudomására jutott – írta a lap.

Sokáig pereskedtek

A per végül 2021-ben zárult. A bíróság arra kötelezte a dubaji uralkodót, Mohammed sejket, hogy utaljon át a volt feleségének 117 milliárd forintnak megfelelő összeget, és évi 2,6 milliárd forint összegű gyerektartást fizessen neki.

Haya hercegnő utolsó nyilvános szereplése 2022 szeptemberében volt, ekkor vett részt Erzsébet királynő temetésén. Azóta visszavonult a nyilvánosságtól.

Idén gyermekeivel meglátogatták a Maiden jacht nőkből álló csapatát, annak apropóján, hogy megnyertek egy világversenyt.

A hercegnő és gyermekei Walesben élnek, de a biztonságuk érdekében azt nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan hol található a birtokuk – írta a femina.hu.