Így megy ez Orbánisztánban.

Kilométerenként közel félmilliárd forintot költ a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy olyan négy számjegyű mellékútra (tehát a második legalacsonyabb rendű útszakaszra – a szerk.), amelyen alig van forgalom, ám Lázár János batidai kastélyához vezet – írta meg kedden az Átlátszó.

Lázár János kastélyához könnyebb lesz eljutni

A felújításról szóló örömhírt (?) a szeged365.hu közölte elsőként a Magyar Közútra hivatkozva. Eszerint

„hamarosan útfelújítási munkák indulnak a 4413-as jelű Algyő-Maroslele összekötő út több mint 6 kilométeres szakaszán.

Az összesen bruttó 3,3 milliárd forintos átfogó beruházás

a nagyfai bekötőút és az M43-as autópálya felüljáró közötti részt érinti majd”.

A Közlekedési Információs Rendszer és Adatbázis (KIRA) szerint a 4413-as út az algyői Tisza-híd és az M43-as között közel 12 kilométer hosszú. Ennek a felét újítják fel a büntetés-végrehajtás nagyfai börtönéig.

A munkák befejezése után az Algyő felől érkező busz közel 6 kilométeren keresztül zötyöghet majd, és lesz egy szakasz, ahol nagyobb sebességgel suhanhat. Az Algyőről Ady-majorig közlekedő busz a 23,4 kilométeres távot jelenleg 44 perc alatt teszi meg. Naponta háromszor.

Nemcsak a buszok járnak ritkán, az autósoknak sincs sok dolguk errefelé. A KIRA szerint az M43-as csomópontnál 236 autó a napi forgalom, az algyői Tiszahídnál 345.

A Lázár János-féle vadászkastély szépen hozott a konyhára

Beszámoltunk arról, hogy 2023-ban igen szépen fialt az a Lázár János résztulajdonában álló társaság, amely a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilágban álló luxus vadászkastélyt birtokolja. Tavaly 58 milliót keresett a miniszter a kastély bérbeadásával.

Kapcsolódó: Ebből telik a luxusra: Fény derült Lázár János titkos bevételi forrására

Ez az az ingatlan, amit a korábbi hírek alapján az építési és közlekedési miniszter, illetve családja földjei vesznek körbe. És ez az a vadászkastély, amelyet Lázár nagyon sokáig igyekezett titkolni a nyilvánosság előtt. Megírtuk, hogy

a miniszter a 2018-as vagyonnyilatkozatáig tagadta, hogy köze lenne az ingatlanhoz.