Ketyeg az óra a legfőbb ügyésznek: a DK Polt Péter válaszára vár.

Polt Péter ismét kibújt a kérdések alól, mert fél

Polt Péter megint nem volt hajlandó a Demokratikus Koalíció politikusaival találkozni. Azok után, hogy múlt héten egy előre egyeztetett időpontban nem fogadta Vadai Ágnest és Sebián-Petrovszki Lászlót, most

egy újabb meghívást utasított el a legfőbb ügyész.

A Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatót tartott az ügyben

Az üggyel kapcsolatban Vadai Ágnes és Sebián-Petrovszki László közös sajtótájékoztatójukon számoltak be részletesen. Világos, hogy Polt Péter csak kifogásokat keres, mert

valójában nem mer a számára kellemetlen ügyekről beszélni

– hangsúlyozták.

3 témában kérdezték volna Polt Pétert

Vadai Ágnes elmondta: 10 percet vártak arra, hogy Polt Péter megérkezzen, azonban a legfőbb ügyész ismét nem jelent meg.

Mint mondta, 3 fontos témában szerettek volna egyeztetni Polt Péterrel:

  • A Kiss László DK-s polgármester elleni koncepciós eljárásról,
  • az ügyészség működéséről,
  • harmadsorban pedig Simonka György azon interjújáról, amelynek egyik meghatározó eleme az volt, amikor a volt fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy „hétfőnként egy vezető ügyész elmegy valakihez, és instrukciókat kap, hogy hogyan kell az ügyeket vinni”.

Vadai Ágnes felidézte, több alkalommal is próbáltak kapcsolatba lépni Polt Péterrel, azonban nem engedték be őket a legfőbb ügyészhez, „aki éppen az irodájában kucorgott”. A politikus hozzátette,

Polt Péter azért kerülheti a nyilvánosságot, mert fél.

Mindent megtettek, hogy szembesítsék a legfőbb ügyészt

Sebián-Petrovszki László a sajtótájékoztatón közölte: ők mindent megtettek az elmúlt hetekben azért, hogy Polt Péter szembesítsék azokkal a helyzetekkel, vádakkal, nyilatkozatokkal, amelyek az elmúlt hetekben a nyilvánosságban megjelentek.

Nyomatékosította, hogy nekik az a dolguk, hogy közvetítsék a választók számára ezeket a kérdéseket, gyanúkat. Emellett az is, hogy szembesítsék azzal a legfőbb ügyészt, hogy ez a helyzet; továbbra is várják a válaszát, reakcióját.

Elmondta, lehetővé tették Polt Péter számára, hogy bármelyik irodában – ahol ő kedve szerint találkozna velük – megejtsék a találkozót. Mint mondta, az igazságügyi bizottság termében vártak a legfőbb ügyészre, mert azt gondolták, hogy ha valahova, akkor a Parlament épületébe biztosan el fog majd menni.

Azonban ez nem történt meg.

A legfőbb ügyésznek legkésőbb szeptember 9-én válaszokat kell adnia

Hozzátette: Kiss László, valamint Simonka György állításainak ügyében kezdeményezték Polt Péter meghallgatását, amelyre várhatóan szeptember 9-én, délelőtt 10 órakor kerül sor.

„Ott és akkor, szembesítjük Polt Pétert mindazokkal az állításokkal, mindazokkal a gyanúkkal, amik eddig megfogalmazódtak”

– húzta alá a politikus, megjegyezve:

Polt Péter nem futhat el a számonkérés elől.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)