A görög szigeten gyakran 100 évig is elélnek az emberek. Kiderült, hogy van egy olyan étel, melyet minden nap szívesen fogyasztanak.

Centenarian Ionna Proiou mai napig táskákat és ruhákat varr, azokat értékesíti/greekherald.com

Mit esznek ott?

Sokakat foglalkoztat a híres görög sziget, az Ikaira titka, hiszen ott él a legtöbb 100 év feletti ember. Több film is készült erről, ám most kiderült, hogy van egy étel, amelyet sokan fogyasztanak, és hazánkban is népszerű alapanyag.

A CNBC nemrégiben egy helyi családot faggatott ki arról, van-e valami titkuk a szigetlakóknak, például az étrendjükkel kapcsolatban.

A fokhagyma számunkra sokkal több, mint egy összetevő. Minden nap használjuk, majdnem minden étkezésnél

– meséli a család.

Egy házaspár Ikaira görög szigetén, ahol a legtöbb 100 éves

Kapcsolódó: Az igazi tanyasi tyúkhúsleves, ahogy már 100 éve is főzték: Itt a recept

Példát vehetünk róluk

Persze ez nem meglepő, hiszen a fokhagyma a mediterrán diéta egyik legfontosabb alapanyaga, de népi gyógykészítményekben is használják.

A család elárulta, hogyan használják fel a fokhagymát. Szívesen készítenek belőle salátaöntetet és pácokat húsokhoz és zöldségekhez, továbbá tésztákra, illetve szószokhoz is felhasználják.

Elárulták a megfázás elleni italuk receptjét is, melybe zsálya, hegyi tea, fenyőméz és fokhagyma kerül.

Forrás: nosalty.hu

Kiemelt kép: greekherald.com.au