Hatházi Róbert ügye után még nagyobb lehet a pánik a karmelita falain belül.

Hatházi Róbert kecskeméti plébánost nemrég felfüggesztették, miután kiderült, hogy évekkel korábban abuzálhatott több kiskorút, áldozatai között lehet olyan, aki akkor csak 9 éves volt – írta meg kedden a Népszava.

Az Orbán-kormány kitüntette Hatházi Róbert plébánost

A történtek azután kaptak nyilvánosságot, miután

a gyermekvédelmi jelzőrendszeren két plébános is fennakadt.

Mint írták, Hatházi Róbert rendkívül nyájas természetű pap volt, köztiszteletben állt, a szülők is örültek neki, ha ő foglalkozott a gyermekekkel. Az értesülések szerint egy, immáron nagykorú fiú beszélt a történtekről a terapeutájának. Minderről tudomást szerzett az érintett egyházközösség egyik tagja, a vádakat jelezte az egyházmegye vezetésének.

A portál úgy tudja, összesen 5 áldozata volt a papnak.

Bábel Balázs érsek azonnali hatállyal felfüggesztette Hatházi Róbertet, vizsgálatot rendelt el az ügyében.

A Fidesz kitüntette, Ferenc pápa budapesti szentmiséjének a szervezésében is részt vehetett

a zaklatás miatt felfüggesztett Hatházi.

Nemi edukációt tarthatott milliókért a gyermekabuzáló pap

Áldozatai között lehetett olyan fiatal is, aki mindössze 9 éves volt, amikor behálózta. Az egyházban nyílt titokként kezelték, hogy érsek szeretne lenni. A kecskeméti pap ráadásul anyagi elismerést is kapott „munkájáért”: a plébániájára bejegyzett egyesület 2023-ban

75 millió forintot nyert el a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól

nemi edukációs (!) képzésre.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye a felfüggesztésen túl átfogó vizsgálatot rendelt el, Hatházi Róbert ügyét pedig már a Nemzeti Nyomozó Irodának is elküldte kivizsgálásra a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Ifjúsági programok helyszínén szervezte be az áldozatait Hatházi Róbert, Orbán vajon mikor értesült róla?

A portál úgy értesült, hogy a Hatházi Róbert által elkövetett nemi visszaélések egy része Homokkomáromban történt, a Nyolc Boldogság Közösség rendezvényén.

Ezen a helyszínen számos ifjúsági programot tartanak,

például lelkigyakorlatokat különféle témákban, köztük hivatástisztázó lelkigyakorlatokat fiataloknak. De tartanak itt nyári ifjúsági tábort, az úgynevezett Tábor-Hegyi Napokat. Fogadnak plébániai, iskolai, valamint különböző lelkiségi mozgalmakhoz tartozó csoportokat is.

„Példamutató” embernek írták le

Hatházi Róbert személye a fideszes kapcsolatok miatt is figyelemre méltó.

A melegpartijaival a napokban lebukott Bese Gergőhöz hasonlóan ő is a kormánypártok elkötelezett embere volt a katolikus egyházon belül, aki

igencsak szívélyes viszonyt ápol fideszes politikusokkal,

így aztán az egyházra gyakorolt állami és pártbefolyás egyik arcává vált. A plébános és a kormánypárti politikusok szoros kapcsolatáról számos közös fotó is tanúskodik.

Egy, a Facebookon fellelhető képen Hatházi Róbert illusztris társaságban szerepel: balról az első Font Sándor Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő, középen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára , Salacz László Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő éppen beszél látható. A jobb szélen pedig a képet közzétevő Szeberényi Gyula Tamás, szintén Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő lelhető fel.

Balról az első Font Sándor Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő, középen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Salacz László Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő| Forrás: Szeberényi Gyula Tamás, Facebook Soltész Miklós államtitkár (balra) és Hatházi Róbert Soltész Miklós államtitkár (balra) és Hatházi Róbert | Forrás: Szeberényi Gyula Tamás, Facebook Balról jobbra a szereplők: Salacz László, Hatházi Róbert, Engert Jakabné, Kecskemét Fidesz-KDNP-s alpolgármestere, valamint Szamler László, Kecskemét 5-ös számú választókerületében a kormánypárt színeiben megválasztott önkormányzati képviselő Balról jobbra a szereplők: Salacz László, Hatházi Róbert, Engert Jakabné, Kecskemét Fidesz-KDNP-s alpolgármestere, valamint Szamler László, Kecskemét 5-ös számú választókerületében a kormánypárt színeiben megválasztott önkormányzati képviselő | Forrás: Szamler László / Facebook Forrás: Szamler László, Facebook Hatházi Róbert balról a második. Balról az első Font Sándor Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő, középen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Salacz László Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő Hatházi Róbert balról a második. Balról az első Font Sándor Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő, középen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Salacz László Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő | Forrás: Szeberényi Gyula Tamás, Facebook

Balról az első Font Sándor Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő, középen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Salacz László Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő Fotó: Szeberényi Gyula Tamás / Facebook

Kecskemét fideszes városvezetése is kitüntette

2017-ben, az akkor is kormánypárti vezetésű kecskeméti

önkormányzat Ifjúság a Közösségért Díjat adott át neki.

Józsa Bálint momentumos vezető szerint Hatházi „megdolgozott” a díjért: a plébános simán

felhasználta a templomot arra, hogy fideszes kötődésű, álcivil rendezvényeket tartsanak ott.

Ha ez nem lenne elég:, a 2019-es kampányhajrában a templomban adott szót Szemereyné Pataki Klaudia fideszes polgármesternek, aki így felszólíthatta a híveket, hogy a kormánypártok jelöltjeit támogassák a választáson.