Ne felejtsük el ezt a csodát!
Ki szokott gyümölcstortát készíteni? Íme, a retro sütemények kiskirálya
Valószínűleg sokan ismerjük a klasszikus gyümölcstortát, amelyet finom tésztája, és tetején lévő friss gyümölcsök tesznek igazán emlékezetessé. Amellett, hogy könnyű elkészíteni és nagyon finom; alkalmakon, szülinapi rendezvényeken is megállja a helyét. Most felelevenítjük a retro gyümölcstorta receptjét, hátha valaki a tavasz közeledtével kedvet kap az elkészítéséhez, íme:
Retro gyümölcstorta
8 adag, elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók
A tésztához
6 evőkanál finomliszt
4 db tojás
6 ek cukor
2 evőkanál víz
1 dl napraforgó olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
A krémhez
2 evőkanál finomliszt
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
2.5 dl tej
1 ek margarin
A díszítéshez
25 dkg eper
1 csomag tortazselé
Elkészítés
Megjegyezzük a piskótát a boltban kapható tortalapokkal is lehet helyettesíteni.
Tészta elkészítése otthon: A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük az egész tojásokkal, hozzáadjuk az étolajat és a vizet, kikeverjük.
A masszát nagy gyümölcstorta formába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük.
A piskótát néhány percig hűlni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk.
A krém
Amíg sül a piskóta, a tojássárgákat kisebb lábasban kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet.
A krémet gyakori kevergetés közben tűzhelyen jó sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a krém, belekeverjük a margarint.
A kész krémet elegyengetjük a kihűlt piskóta tetején.
Díszítés
A tortát friss gyümölccsel vagy esetleg befőttel díszítjük.
A tasakján ismertetett utasítás szerint elkészítjük a tortazselét (a választott gyümölcstől függően pirosat vagy színtelent), melyet a tortára csurgatunk.
1-2 órán át a hűtőben érleljük.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 28×3
Sütés ideje: 25 perc
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: nosalty.hu