A sült túrós palacsinta ízvilága egy pillanat alatt elvarázsolt bennünket. Egy igazán palacsintakedvelő országként ez nem is csoda, hiszen számos módon variáljuk a hagyományos palacsinta receptjét, és fogyasztjuk rendszeresen akár desszert, akár főétel formájában. Az íncsiklandó öntetben sült, ropogós palacsinta összeállítástól pedig hamar jóllakottnak érezhetjük magunkat. Alapvető hozzávalókból, könnyen elkészíthető fogás.

Íme, a sült túrós palacsinta receptje:

Tészta

4 tojás
300 g liszt
600 ml tej
180 ml szénsavas víz
1 teáskanál cukor
2 evőkanál napraforgóolaj
egy csipet só

Töltelék

750 g túró vagy termelői sajt
100 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor (2×9 g)
2 evőkanál tejföl
3 tojássárgája
2 citrom héja
3 tojásfehérje
2 evőkanál rum
60 g puha vaj
2 evőkanál mazsola

Szósz
2 tojás
3 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor (2×9 g)
100 ml tej
100 ml tejszínhab

Kapcsolódó: Egyszerű töltött paprika recept – mindenképpen próbáld ki!

ELKÉSZÍTÉS

Tészta elkészítése: Keverjük össze a lisztet, cukrot, olajat, tojást és sót. Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, folyamatos keverés mellett, amíg a tészta sima nem lesz. Adjuk hozzá a szénsavas vizet, és keverjük csomómentesre. Pihentessük 15 percig. Forró serpenyőbe öntsünk 1-2 teáskanál olajat, majd adjunk hozzá egy kis tésztát. Süssük, amíg az alsó oldal aranybarna nem lesz, majd fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is.

Kapcsolódó: Minden háziasszony kedvence: túrós-kakaós kevert – bociszelet

Töltelék elkészítése: Keverjük össze a tojássárgáját a vajjal, cukorral és vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a mazsolát, rumot, citromhéjat, tejfölt és túrót. Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd óvatosan keverjük a sajt/túrókeverékhez. Töltsük meg a palacsintákat a töltelékkel, majd vágjuk félbe. Egy mély tepsit vajazzunk ki, és rendezzük bele a palacsintákat.

Kapcsolódó: Nem lehet vele betelni: Réteges, habkönnyű madártejszelet

Szósz elkészítése: Verjük simára a tojást, cukrot, vaníliás cukrot, tejet és tejszínhabot, majd öntsük a palacsintákra. A tepsit helyezzük előmelegített 195 °C-os sütőbe, és süssük 30 percig, amíg a teteje aranybarnára nem sül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: mindenegyben.com