A miniszter úgy véli, hogy az Európai Unió élvonalába tartozunk.

„Magyarország kiemelkedően jól teljesít az európai uniós források lehívásában és hasznosításában, a most záruló 2014-2020-as időszakban is a források 86 százalékát tudtuk lehívni és hasznosítani” – jelentette ki a területfejlesztési miniszter a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Fehérgyarmaton, ahol egy új ipari csarnokot adott át.

Hozzátette: ez nemcsak azt mutatja, hogy

az Európai Unió élvonalába tartozunk,

amikor a források hasznosításáról van szó, és kimagaslóan jó, megalapozott terveket tudunk elfogadtatni az unió döntéshozóival, hanem azt is, hogy az itt élők remek tervekkel rendelkeznek a jövőre vonatkozóan.

„A térségben nemcsak európai uniós forrásokból megvalósuló beruházások folynak, hanem a nemzeti költségvetés is támogatja az itteni fejlesztési terveket”

– mondta a miniszter.

Navracsics Tibor tájékoztatása szerint a 2007-2013-as időszakban 5,5 milliárd forintnyi európai uniós támogatás érkezett a térségbe különböző operatív programokon keresztül, a 2014-2020-as időszakban pedig 9 milliárd forintnyi európai forráshoz jutott a régió. A miniszter azt mondta, ezek segítségével Fehérgyarmat pozíciója is erősödik.

(MTI)