Az állati eredetű húsokat laboratóriumban előállított, növényi alapú termékekkel helyettesítenék, amelyhez a szervezet DNS-ét is meg kell változtatniuk.

A világhírű milliárdosnak, Bill Gatesnek, több növényi alapú élelmiszereket gyártó cégekben van érdekeltsége, szerinte a vegetáriánus életmód által nagyban hozzájárulhatunk a Föld életének meghosszabbításához.

A világ üvegházhatású gázkibocsátásának 24 százalékáért a mezőgazdasági ipar felelős, leginkább a hús előállítása közben kibocsátott metán és a növénytermesztéshez használt műtrágya.

“Minden gazdag országnak át kell állnia a 100%-ban szintetikus marhahúsra” – véli Gates, aki szerint a klímakatasztrófa csökkentése érdekében az összes iparág közül a legfenntarthatóbb megoldásnak olcsóbbnak kell lennie.

“Nem hiszem, hogy a legtöbb ember vegánná válik. Az innováció üteme (növényi alapú hús) növekszik, még akkor is, ha nem tartjuk be a jelenlegi határidőket, és elkerüljük azt a 1,5 Celsius-fokot” – közölte.

Bill Gates olyan növényi húskészítményt előállító vállalatokba fektet be, amelyek javítják azok minőségét és csökkentik a költségeket.

Az állati eredetű termékeket laboratóriumban termesztett termékekkel helyettesítik, például laboratóriumi húst, tejterméket vagy tojást állítanak elő. Ez olyan technikai újításokon keresztül lehetséges, mint a szintetikus biológia, amely magában foglalja a szervezet DNS-ének újrakonfigurálását.

Bill Gates alapítványán keresztül olyan növényi alapú és laboratóriumban termesztett húsalapú kezdő vállalkozásokat is támogat, mint az Impossible, a Beyond Meat és az Upside Foods, vagy a Neutral élelmiszeripari start-upot.

Forrás: Filantropikum.com