Ezekkel a módszerekkel könnyen megszabadulhatsz a felesleges üzenetektől.

Gyorsan megtelik a Google tárhely

A Google 15 GB digitális tárhelyet kínál ingyen. Ebben beletartozik minden a Gmail-en, a Google Drive-ban és a Google Fotókban. Soknak tűnhet elsőre, de minden ami belekerül a Google ökoszisztémájába – különösen, ha valakinek a telefonja automatikusan menti az adatait a Google felhőbe -, gyorsan megtelíti.

Kapcsolódó: Google: Rengeteg androidos telefonon használhatatlan lesz ez a böngésző novembertől

A Gmail-tárhely felszabadítása

Aki eléri a tárhely felső határát, az nem fog tudni semmit sem hozzáadni a Google Drive-hoz, nem tud új fényképeket menteni, e-maileket küldeni és fogadni sem – bizonyos idő után a Google az összes levelet végleg törölheti, ha túl sokáig van tele a fiók.

Erről a Google figyelmeztetéseket is küld, ha már vészesen fogy a tárhely, ám ezt megelőzve könnyen, néhány trükkel bárki felszabadíthatja magának a tárhelyet.

Kapcsolódó: Súlyos veszélyekre figyelmeztette ügyfeleit az OTP: Rendkívüli közleményt adott ki a pénzintézet

Levelek törlése

A legegyszerűbb módja a tárhely felszabadításának, a levelek tömeges törlése a postaládában. Menj a Promóciók és a Közösségi fülre, válaszd ki az összes üzenetet a bal felső sarokban található jelölőnégyzettel, és kattints a törlés gombra. (szemeteskosár gomb)

Az egyetlen probléma a módszerrel az, hogy valószínűleg vannak olyan üzenetek is, amelyeket meg szeretnénk tartani. Ha például valaki sokat vásárol az interneten, jó, ha megőrzi az összes számlát, ám ezeket lementheted máshova és máris törölhető az üzenet.

Kapcsolódó: Milyen telefonod van? Ezek a készülékek rendelkeznek egy titkos mikrofonnal, ami mindent hall

Levelek rendezése email-cím szerint

A másik módszer, hogy rendezd a levelezéseidet e-mail-cím szerint. A spamüzeneteket általában más e-mail címről küldik, mint a ténylegesen hasznos információkat, például a nyugtákat vagy a rendeléseket.

Amint látod, hogy mely e-mail címeket lehet figyelmen kívül hagyni, azokat törölheti bárki anélkül, hogy megszabadulna azoktól, amelyeket meg akar tartani. Ehhez másold és illesszd be a gyanús e-mail címet a keresősávba, majd tömegesen töröld az összeset, ami felugrik.

Fájlméret szerinti rendezés

Egy harmadik módszer szerint érdemes az e-maileket a fájlméret szerint rendezni. A Gmail keresősávjában gépeld be a „size:10mb” vagy „larger_than:10mb” (vagy bármekkora méretet) kifejezést annak érdekében, hogy megjelenjenek azok az e-mailek, amelyek mellékletei nagyobb kiterjedésűek. Ezt követően kell átnézni és kiválasztani, hogy mit szeretnél törölni.

Végezetül pedig természetesen törölhetsz a Google Fotók és a Google Drive fájljai közül is. Illetve visszaállíthatod az automatikus fénykép és adatok mentését.

A legegyszerűbb mutatvány pedig: ürítsd ki rendszeresen a szemetest! Ne feledd, hogy a törölt e-mailek csak átkerülnek a szemétmappába, de nem szabadítják fel a tárhelyet. Ha ezekre odafigyelsz, garantáltan megszabadulsz a felesleges levelektől, amelyek a helyet foglalták.

Forrás: femina.hu
Kiemelt kép: PCmag.hu