III. Károly király állítólag így mutatja meg Harry-nek a tettei következményeit.

Harry herceg sírva fakadt, amikor III. Károly király bejelentette, hogy új kitüntetést ad Harry bátyjának, Vilmos hercegnek – állítja egy királyi szakértő.

Mint ismert, Sussex hercege visszatért az Egyesült Királyságba az Invictus Games 10. évfordulója miatt. Nem sokkal az érkezése után kiderült, hogy III. Károly király túl elfoglalt ahhoz, hogy találkozzon a fiával. Majd pár órával később azt is megerősítette a Buckingham-palota, hogy a király katonai kitüntetésben részesíti a walesi herceget, amely titulust alapvetően Harry hercegnek szánhatták korábban. Vilmos herceg mostantól az Army Air Corp vezérezredese – azé az ezredé, amelynél Harry herceg szolgált Afganisztánban, ráadásul a kitüntetést egy olyan Apache helikopter előtt adták át, amellyel egykor Harry harcolt a katonaságban.

Kapcsolódó: Újabb sokkoló részlet derült ki Harry londoni látogatásáról

Tom Quinn királyi szakértő és író szerint óriási csapás ez a fiatalabb hercegnek

„Károly király bejelentése, miszerint Harry herceget megfosztják a hadsereg légi hadtestének vezérezredesi szerepének lehetőségétől, igazi arcul csapás a hercegnek. Ami még rosszabb számára, hogy ezt annak az embernek adják, akire Harry oly sok problémája okozójaként tekint. A bejelentést valószínűleg szándékosan igazították Harry látogatása idejére, hogy megmutassák, már nem látják szívesen”

nyilatkozta a szakértő.

Quinn továbbá azt is mondta, a királyi család tudta, hogy a bejelentés igazán fájni fog Harrynek.

A herceg sírva fakadt, amikor meghallotta a hírt

Úgy döntöttek, Harrynek rá kell jönnie, hogy amikor elárulta a családot, nemcsak azoktól a dolgoktól szabadult meg, amelyeket utált, hanem azokat is elveszíti, amelyeket szeretett. A hadsereg légi hadtestének vezérezredesi pozícióját Harry igazán élvezte, és nagyon büszke volt rá – ami pedig már Vilmosé. Harry-nek a katonaságban eltöltött idő ritka boldog időszak volt az életében, amikor saját érdemei, nem pedig a királyi család tagjaként szerzett elismerései alapján ítélték meg. Ezért is annyira fájdalmas számára ez a döntés.

Quinn szerint, mivel Harry mindig is utált egyfajta tartalék lenni Vilmos után, így még fájdalmasabb számára, hogy most a testvére veszi át ezt is „helyette”.

Kapcsolódó: Harry megérkezett Londonba, de ilyen fogadtatásra nem számított: III. Károly furcsán reagált fia érkezésére

Kapcsolódó: Ennyi volt, III. Károly döntött Harry sorsáról: az uralkodó elutasította a herceg kérelmét, semmi esély arra, hogy megkegyelmezzen neki

Forrás: metropol.hu