Hétfőtől Vilmos herceg viseli a vezérezredesi címet, amely 31 évig a király szerepkörébe tartozott. Az uralkodó ezzel fontos lépést tett a családon belüli szerepek kiosztásában.

A király Vilmosra ruházza át királyi pozícióit

Ahogy korábban megírtunk, Károly király átadta a hadsereg légihadtestének vezérezredesi szerepét legidősebb fiának. A cím hivatalos átadására hétfőn került sor a Hampshire állambeli Stockbridge-ben található Army Aviation Centerben tartott eseményen.

Kapcsolódó: Harry herceg elsírta magát III. Károly legfrissebb döntése miatt: A királyi család szándékosan tette ezt vele

A Buckingham -palota bejelentése így szólt:

„A Middle Wallopban található Army Aviation Centerben a király őfelsége hivatalosan átadja a hadsereg légihadtestének vezérezredesi szerepét Ő Királyi Fenségének, a Walesi hercegnek.”

Kapcsolódó: Meglepő dolgot szúrt ki a királyi testbeszéd-szakértő: Jelentősen megváltozott Vilmos herceg és III. Károly király kapcsolata

Ezt a pozíciót korábban Károly király töltötte be hercegként 31 éven át. Most pedig Vilmos lépett a király helyébe, ő lett a vezérezredes.

Kapcsolódó: Nagyon nagy a baj: Vilmos herceg már alig bírja tartani magát

Sokan Harry-re gondoltak először

Sokan azt várták, hogy ezt a posztot majd Harry herceg kapja meg, hiszen ő volt katona, míg Vilmos kutató-mentő pilótaként és légi mentők pilótájaként dolgozott.

Ám, miután megromlott a viszony Harry és az édesapja között, fordulat következett: Vilmost nevezte a maga helyére III. Károly a hadsereg légihadtesténél.

Forrás: kiskegyed.hu