Egy édesanya munkáját sokszor természetesnek veszi a családja. Pedig egy nőnek sem kellene magára vállalnia minden felelősséget, és a család minden tagjának ki kellene vennie a részét a házimunkából.

Egy nő, aki belefáradt abba, hogy mindent egyedül kell elvégeznie, úgy döntött, tesz egy kísérletet, amivel ráébresztheti a családot a problémára. Az X felhasználó, akit Miss Potkin-nak hívnak, felhagyott minden házimunkával, hogy lássa, mi történik. Majd megosztotta tapasztalatait a médiában.

Kapcsolódó: A gyerek választja ki az édesanyját – Az anya-gyerek kapcsolat már a születés pillanatát megelőzően létrejön!

Óriási káosz uralkodott

Leírta, hogy a mosatlan edények lassan felhalmozódtak, de a férje és a gyerekei két napig egyetlen szóval sem említették a dolgot. A harmadik napra a család kifogyott tiszta tányérokból és kanalakból.

Senki nem mond semmit a nagy halom mosatlanról, de szinte hallom, ahogy forognak a kerekek az agyukban. Nem, kedves családom, ma nem fogom elindítani a mosogatógépet

– írta a nő.

Az elkeseredett anya nemcsak a főzéssel és mosogatással hagyott fel, hanem mindenféle takarítással és a mosással is. Ennek eredményeképp a házban mindenfelé halmokban állt a szennyes, és a WC-papír is kifogyott a fürdőszobában.

Kapcsolódó: A nagyszülők soha nem halnak meg igazán: Ott vannak, ahol nem is gondolnánk, hogy megtalálhatjuk őket

Elindult a változás

Egy ponton úgy tűnt, hogy a dolgok elkezdtek jó irányba menni. Valaki végre kivitte a szemetet. De az edények továbbra is elmosatlanul álltak halomban, akárcsak a szennyes. Egy idő a nő férje mégis megtanulta a leckét. Elkezdte kiüríteni a koszos tányérokat, és még a mosogatógépbe is betette azokat. De nem indította el a gépet. Amikor a nő megkérdezte tőle, miért, a férfi azt felelte, hogy „nem volt rá ideje”.

A családanya egyértelműen belefáradt a munkába. Azoknak pedig, akik kritizálták, ezt üzente:

„Nem így élünk. Ez egy lecke, amivel azt akarom elérni, hogy meghallgassanak és tiszteljenek, és ne kelljen minden apróságot folyton elismételnem. Rendkívüli időkben próbálunk meg elnavigálni valahogy napról napra, és számomra az elmúlt két nap mindennél szórakoztatóbb volt. Azt hiszem, mindannyiunknak jogunk van lebonyolítani a saját kísérleteinket, jogunk van szórakozni, és a végső határokig feszíteni egy helyzetet, ha úgy akarjuk. Senkinek nem kell kioktatnia, aki nem érti a helyzet komikumát”

Kapcsolódó: Ebből a 4 csillagjegyből lesz a legjobb anya!

Hozzátette:

„A szeretet miatt tartjuk rendben az otthonunkat. Szeretetből főzünk, terítjük meg az asztalt, és töltjük meg a levegőt a virágok és a mosott ruha illatával. A szeretet türelmes, de ugyanakkor rettenetesen fáradt is, mert napi 14 órákat dolgozik. Tudom, hogy mind fáradtak vagyunk – de én vagyok a legfáradtabb.”

Forrás: twice.hu