Ritkán tűnt fel mostanában a ködös Albionban Harry sussexi herceg, és akkor sem sűrűn látogatja meg az egykori házában maradt rokonait. Amikor „a család fekete báránya” hírül vette, hogy édesapja, III. Károly brit király rákkal küzd, akkor rögtön repülőre szállt, és felkereste az uralkodót, ám apa és fia csupán nagyon rövid időt töltött együtt.

Kapcsolódó: Mi történt? Elszörnyedtek a rajongók Katalin hercegné új portréjától

Békülni szeretne Harry herceg?

Sussex hercege májusban ismét a brit fővárosban járt, bár ezúttal sem találkozott a família prominens tagjaival. Majd miután visszatért az Egyesült Államokba felvette a kapcsolatot sógornőjével, a rákbetegséggel küzdő Katalin hercegnével. Ismert, hogy Katalint és Harry-t, még ma is meghitt, már-már baráti kapcsolatot ápolnak így nem véletlen, hogy Sussex hercege épp a bátyja nejével kezdte a „puhítást”.

Kapcsolódó: Hatalmasra duzzadt Károly király vagyona: Jóval túltesz II. Erzsébet királynőén is

Ahogy Tom Quinn királyi szakértő is rámutatott: „Mióta elhagyta az Egyesült Királyságot, Harry valóban felvette a kapcsolatot legalább egy taggal a királyi családból: Katalin hercegnével. Ő figyelmeztette azonban, hogy Harry nem biztos, hogy olyan fogadtatásban részesül, mint amilyenre számít.”

Kapcsolódó: Mi történik? Megijedtek az emberek III. Károly király első hivatalos portréjáról: „Olyan, mint egy horrorfilm”

A hírek szerint Katalin végig együttérző volt a beszélgetés során. Ám kettejük tárgyalása mégsem azt az eredményt hozta, amire Harry vágyott. Katalin tudja, hogy Harry szeretne visszakerülni egykori helyzetébe, ám jelenleg nem tud hatni a királyi családra.

Katalin – akit jelenleg is rákkal kezelnek, s elsősorban a felépülésére koncentrál – nem is rejtette véka alá: Jelenleg se ideje, se energiája arra, hogy a békéltető szerepébe lépjen.
Amikor fény derült Katalin szívszorító diagnózisára, Harry és felesége, Meghan Markle is támogató üzenetet küldtek számára, de a sussexiek és az udvar viszonya azóta sem rendeződött, Vilmos herceggel és közötte pedig – a hírek szerint – teljesen megszűnt kapcsolat.

Forrás: femcafe.hu