Újabb festmény borzolja a kedélyeket a briteknél, ezúttal Katalin hercegné portréja váltott ki furcsa reakciókat a királyi család rajongóiból.

Katalin hercegné portréja lett a Tatler magazin júliusi címlapképe, az alkotást azonban sokan vitatják, mivel úgy érzik, a képen látható nő nem igazán hasonlít a gyönyörű hercegnére.

Borzasztó festmény látott napvilágot?

Hannah Uzor brit-zambiai művész festette a képet, amely a királyi családról készült portrésorozat részeként debütált szerdán – írja a Page Six.

Kapcsolódó: Váratlanul az anyanyelvünkön szólt hozzánk Károly király: Egészen elképesztő, amit a magyarokról mondott az uralkodó

A festményt a walesi hercegné egy 2022 novemberi állami banketten viselt öltözéke ihlette, ahol Katalin egy fehér, földig érő, a vállán kristályokkal díszített, bő ujjú ruhát viselt. A csillogást csak fokozta kiegészítőivel – a híres, 1914-ben tervezett Lover’s Knot tiarával, az egykori Diana hercegné gyöngy és gyémánt fülbevalójával és a néhai Erzsébet királynő gyöngyös karkötőjével.

A fotó kiválasztásához rengeteg képet nézett át a festő, maga Katalin nem állt modellt neki:

„Rengeteg időt töltöttem azzal, hogy figyeljem őt, átnéztem a képeit, a róla készült videókat, láttam őt a családjával, diplomáciai látogatásokon, megnéztem, amikor evez, vagy amikor gyerekeket látogat a hospice-ban”

– mondta Uzor a Tatler Instagramra feltöltött videójában.

Kapcsolódó: Károly király egyre jobban aggódik Harry hercegért: Súlyos árat fizethet felelőtlen viselkedése miatt

Nagyon érdekes volt számomra, ahogy megéreztem, ki is ő valójában

– tette hozzá a művész.

Kapcsolódó: III. Károly király egy dolgot nagyon irigyel a magyaroktól: Szinte rajong érte az uralkodó

A többség értetlenül állt a kép láttán

Azonban míg a magazin az elkészült művet az „erő, méltóság és bátorság” portréjaként címezte, sok Instagram-követőjük egészen más jelzőket használt vele kapcsolatban.

„Csalódást keltő portré… a mi walesi hercegnénk sokkal szebb”

– írta az egyik felhasználó, amivel egy másik egyetértett:

„Nagyon gyenge portré, ami egyáltalán nem tükrözi a walesi hercegné szépségét és eleganciáját”

Egy harmadik kommentelő pedig így fogalmazott: „Milyen szörnyű portré egy gyönyörű Nőről”.

Mások pedig szimplán „nevetségesnek” nevezték a képet, és azt hitték, hogy Tatler viccel. Voltak bár olyanok is, akik tetszésüket fejezték ki a kommentszekcióban.

Forrás: glamour.hu