Ez a gyors és egyszerű hideg gyümölcsleves tökéletes választás a forró nyári napokra. Ráadásul rendkívül egészséges és laktató is: ez a recept joghurttal vagy kefirrel készül, folyadékbevitelforrás, a mentalevél különleges, frissítő íze pedig végképp felteszi az i-re a pontot. Élvezd!

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

Íme, a gyümölcsleves recept:

Hozzávalók

500 g vegyes friss vagy fagyasztott gyümölcs (eper, málna, áfonya, meggy stb.)
500 ml natúr joghurt vagy kefir
200 ml tej vagy mandulatej
2-3 evőkanál méz vagy cukor (ízlés szerint)
1 teáskanál vanília kivonat
Fél citrom leve
Friss mentalevelek (opcionális, díszítéshez)

Kapcsolódó: Ezzel a trükkel készül a legfinomabb palacsinta: Mintha piskóta lenne, olyan puha

Elkészítés

Gyümölcsök előkészítése: Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, hagyd egy kicsit felolvadni. Friss gyümölcs esetén alaposan mosd meg őket.

Kapcsolódó: 10-ből 9-en nem ismerik ezt a puha csodát: 10 perc alatt elkészíthető joghurtos felhő torta

Hozzávalók összekeverése: Tedd a gyümölcsöket, a joghurtot vagy kefirt, a tejet vagy mandulatejet, a mézet vagy cukrot, a vanília kivonatot és a citrom levét egy turmixgépbe.

Turmixolás: Turmixold össze az egészet sima, krémes állagúra.

Hűtés: Ha van időd, hűtsd a levest a hűtőben kb. 30 percig, hogy igazán frissítő legyen, de azonnal is fogyasztható.

Tálalás: Öntsd a levest tálakba, és díszítsd friss mentalevelekkel, ha szeretnéd.

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: minden-egyben.com