Katalin walesi hercegné, Vilmos brit trónörökös felesége pénteken nyilatkozott arról, hogy jól halad a kemoterápiás kezelése, de még nincs túl a betegségen, és a gyógykezelés várhatóan további néhány hónapig eltart.

III. Károly király születésnapján vett részt

A 42 esztendős Katalin tavaly karácsony óta nem volt látható nyilvános rendezvényeken, és januárban hasüregi műtéten esett át. A hercegné március végén közzétett videóüzenetében elmondta, hogy megelőző jellegű kemoterápiás kezelésben részesül, mivel a műtétje után daganatos elváltozást találtak nála.

Kapcsolódó: Károly király egyszerre húzhatja ki a gyufát fiánál és öccsénél: Ezzel a lépésével még inkább elszabadulhat a családi viszály

Katalin a márciusi videóüzenet óta most szólalt meg ismét nyilvánosan. A Kensington-palota – a hercegi házaspár londoni hivatala – által közzétett pénteki tájékoztatásában, amelyet az MTI szemlézett, úgy fogalmazott:

KEZELÉSE JÓL HALAD, DE „MINDENKI, AKI ÁTESETT KEMOTERÁPIÁN, TUDJA, HOGY VANNAK JÓ ÉS ROSSZ NAPOK”.

„A rossz napokon az ember gyengének, fáradtnak érzi magát, és meg kell engednie, hogy szervezete pihenhessen. A jó napokon azonban, amikor erősebbnek érezzük magunkat, a lehető legjobban ki kell használnunk, hogy jól vagyunk” – olvasható Katalin hercegné péntek esti írásos üzenetében.

Elárulta azt is, hogy azokon a napokon, amikor ehhez elég jól érzi magát, már kisebb munkavégzésre is vállalkozik otthonában.

Kapcsolódó: A rákos hercegné súlyos üzenetet küldött Harry és Meghan számára

Szeretne ismét jelen lenni a nyilvánosságban

A hercegné közölte, hogy III. Károly király szombati, hivatalos születésnapi ünnepségét követően, a nyár folyamán – reményei szerint – néhány további nyilvános programon is részt vesz majd. Hozzátette bár, hogy még nincs túl a betegségén:

„Most tanulgatom, hogy különösen a bizonytalanságot miként viseljem türelemmel” – fogalmazott Katalin, aki hozzátette, még tanulja, hogy minden egyes napot úgy kell elfogadni, ahogy jön. Hallgatnia kell szervezetére, és biztosítania kell saját maga számára a gyógyuláshoz szükséges időt.

Kapcsolódó: Irtózatos botrány kerekedett a királyi családban, ezért nincs béke: Kamilla ultimátumot adott Károlynak

ismert, hogy III. Károly királynál az év elején szintén daganatos megbetegedést diagnosztizáltak. A 75 esztendős uralkodó azonban néhány hét szünet után már visszatért nyilvános közéleti feladatainak ellátásához, hivatalos születésnapi ünnepségét szombaton tartotta Londonban, amin már Katalin hercegné is részt vett.

Forrás: index.hu