Nem tágít az uralkodó.

III. Károly király rendkívüli nyomásnak van kitéve, hiszen országa igazgatása mellett családjának ügyes-bajos dolgait is igyekszik megoldani. Most úgy tűnik, hogy Károly király egy döntése két irányba is feszültségek okozhat a királyi családban.

Kapcsolódó: Irtózatos botrány kerekedett a királyi családban, ezért nincs béke: Kamilla ultimátumot adott Károlynak

A királyi szakértő szerint a brit uralkodó több legyet üthet egy csapásra azzal, hogy egy, a királyi család ingatlanjának sorsával kapcsolatban rendelkezik. Úgy tudják, hogy a botrányhős András herceget Károly király arra bátorította – vagy utasította, nem tudjuk -, hogy költözzön át a windsori Royal Lodge-ból a Frogmore Cottage-ba.

Kapcsolódó: A rákos hercegné súlyos üzenetet küldött Harry és Meghan számára

Ez áll az uralkodó döntése mögött

András herceg, Károly király testvérének a kapcsolata köztudottan akkor romlott meg a királyi családdal, amikor fény derült botrányára, miszerint szoros kapcsolatot ápol az elítélt sz*xuális bűnözővel, Jeffrey Epsteinnel. Harry herceg pedig 2020-ban vonult vissza Meghan Markle-lel együtt királyi feladataitól, és bár felröppentek a pletykák, miszerint Károly király a békülést fontolgatja, ezzel a döntéssel biztos, hogy nem ez irányba halad.

Kapcsolódó: Váratlan fordulat: Károly király meghívta Harryt és Meghant a Balmoralba, Kamilla már előre retteg a következményektől

Két legyet egy csapásra

Tom Quinn királyi író és szakértő úgy gondolja, hogy Károly ezzel a lépésével kisebbik fiának, Harry hercegnek is üzenetet küld, miszerint nem fogják szívesen látni őt a Frogmore Cottage-ban, ahol utoljára lakott, mielőtt az Egyesült Államokba költözött volna:

„Károly király számára az, hogy rákényszeríti Andrást, hogy Frogmore-ba költözzön, egyszerre több problémát is megold – azt az üzenetet küldi Harrynek, hogy magánemberként, már nem dolgozó királyi családtagként soha többé nem engedik vissza oda”.

III. Károly király bekeményített

A szakértő kifejtette, hogy ez András herceg számára pedig a helyzet ezt jelenti: amióta saját hibájából adódóan kegyvesztetté vált, „nem várhatja el többé, hogy nagyvilági, királyi családhoz méltó életet éljen. És végre egy megfelelően nagyszabású rezidenciát lehet kialakítani Vilmos herceg és Katalin hercegné számára. Károly király eltökélt szándéka, hogy a Royal Lodge legyen az egyetlen olyan rezidencia a windsori birtokon, amely elég nagy és elég uralkodói az örököse számára”.

Egy királyi bennfentes a Times-nak azt is elmondta:

„A király kedvessége nem határtalan, és ez most nagyon jó lehetőség, hogy András beköltözzön a Frogmore Cottage-ba, amelynek előnye, hogy a Windsor-kastély biztonsági kordonján belül van, így csökken a Royal Lodge alternatív, éjjel-nappali őrzésének szükségessége”.

Ugyanez a forrás hozzátette, hogy András nem tágít, és nem kíván költözni, tovább tart számára, hogy „felismerje a helyzet realitását”.

Forrás: glamour.hu