Finom, pihe puha pogácsa recept, amivel nem lehet betelni.

Miért 5 perces pogácsa recept? Mert nem kell keleszteni, csak összegyúrjuk és már süthetjük is. Sütés közben pedig csodásan megnő és annyira jó lesz a textúrája, hogy még 2 nap múlva sem szárad ki.

Kapcsolódó: 350 forintból 15 perc alatt meg van a csodálatos házi kenyér: Ilyet a boltban nem kapni

Hozzávalók

550 g liszt,
200 g vaj VAGY margarin,
7 g porélesztő,
1 teáskanál cukor,
1 evőkanál só,
100 g tejföl VAGY joghurt,
2 tojás,
150 ml langyos tej,
100 g reszelt sajt,
+ 100 g liszt ha szükséges.
A tetejére:
3 g édes pirospaprika,
1 tojás.
A tésztában lévő zsiradékoknak köszönhetően őrzi meg bámulatos puhaságát ez az egyszerű, de annál ínycsiklandozóbb pogácsa.

Elkészítés

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be hozzá.

Kapcsolódó: Nem lehet vele betelni: Réteges, habkönnyű madártejszelet

Csak összegyúrunk mindent, nyújtjuk, szaggatjuk és már mehet is a sütőbe. Ez egy olyan villámgyors variáció, ami jól jön, ha vendégeket vársz, vagy családi eseményre készülsz és nincs időd a tészta kelesztésére. Nem kell aggódni, kelesztés nélkül is nagyon szépen megnő a pogácsa és annyira puha lesz, hogy tényleg öröm beleharapni.

Kapcsolódó: Pillanatok alatt otthon elkészíthető, lágy sajtos stangli

A kezdő sütögetők is nyugodtan kipróbálhatják, a videóban minden lépés részletesen be van mutatva, ennek köszönhetően nem igazán lehet tévedni. Lepd meg magad egy kis sós finomsággal, aminek az íze neked is hamar a kedvenced lehet.

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: minden-egyben.com