Nem lehet nem imádni.

A tarkedli egy cseh fánk, amely hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Tálalhatjuk porcukorral, lekvárral, nutellával, de jól elkészítve már magában is gyorsan elkapkodják az éhes szájak.

Íme, a tarkedli receptje:

Hozzávalók kb. 20 darabhoz

30 dkg finomliszt

2 dkg élesztő

2 ek. cukor

3,5 dl langyos tej

1 tojás

1 kis csipet só

2 e.k olvasztott vaj

1 csomag vaníliás cukor

A sütéshez

kevés olaj

Tálaláshoz:

porcukor ízlés szerint

baracklekvár

Elkészítés

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet a többi hozzávalóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt is. (A palacsintatésztánál egy kissé sűrűbb tésztát kapunk, ha túl sűrű, tejjel hígítsuk!)

Langyos helyen 25 percig pihentetjük.

Egy serpenyőt kikenünk olajjal, merőkanállal 3-4 kis halmot teszünk a tésztából. Mindkét oldalát 1-1 percig sütjük.

Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!