A napszemüveg nem csupán stílusosabbá teszi a testőröket, hanem fontos funkciókat is ellát.

Donald Trump múlt hét szombati kampányán történt merényletkísérletre reagálnak a testőrők/Guardian.com

Kapcsolódó: Kicsoda valójában Csipak Péter milliárdos, aki meghódította Galambos Lajcsi lányát?

Napszemüveg a testőrökön

Ha valaha is néztél már paparazzi fotókat hírességekről vagy videófelvételeket befolyásos személyekről, akiket testőrök kísérnek, feltűnhetett, hogy ezek a biztonsági szakemberek gyakran viselnek napszemüveget. Felmerülhet a kérdés, miért van ez így?

Kétségtelen, hogy a napszemüveg komolyabb és menőbb megjelenést kölcsönöz számukra, de nem ez az egyetlen, fő ok a viselésére. Talán az önbizalmukat növeli? Esetleg valamilyen technikai eszköz van beépítve a stílusos kiegészítőbe? Bár az utóbbinak lenne értelme, de nem erről van szó. A válasz ennél sokkal összetettebb.

Kapcsolódó: Kiderült, Tóth Gabi hány milliót kapott az államtól: Ezt nézd és padlót fogsz

Donald Trump/post-gazette.com

Kapcsolódó: Szakított Galambos Lajcsi lánya és Csipak Péter: Meglepő pletykák terjednek, miszerint csak az édesapja miatt járt a milliárdossal Boglárka

Biztonsági okok

Az első és legfontosabb indok a napszemüveg viselésének, hogy elrejtsék, merre néznek. Ez lehetővé teszi számukra, hogy észrevétlenül figyeljenek meg bárkit anélkül, hogy feltűnést okoznának. Így tehát inkognitóban maradhatnak. Nem tudhatjuk, milyen apró mozdulatokat vesznek észre. A második ok az, hogy egy vészhelyzetben, például lövöldözés, robbanás vagy tűzeset esetén, az emberek reflexszerűen behunyják a szemüket. Egy testőr azonban nem engedheti meg magának ezt a luxust, és nem is kell, mert a napszemüveg védi a szemét, árnyékot biztosítva, így képes azt nyitva tartani. A harmadik és egyben legnyilvánvalóbb érv a napszemüveg mellett, hogy védi a szemet az erős fénytől, portól és széltől, így a testőr látása a lehető legkevésbé zavart marad. Ezek már érthetőbb, miért viselnek a biztonsági emberek rendszeresen napszemüveget, nem?

Kiemelt kép: CNN

Forrás: twn.hu