Ti mit gondoltok erről?

A sztárséf nemrégiben éles kritikát fogalmazott meg a mai fiatalok munkavégzési szokásairól. Rácz Jenő, aki több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a vendéglátás világában, úgy látja, a Z-generáció nem rendelkezik azokkal a munkamorál és kitartás jellemzőkkel, amelyek szükségesek sikeres szakmai pályához.

Kapcsolódó: Szakított Galambos Lajcsi lánya és Csipak Péter: Meglepő pletykák terjednek, miszerint csak az édesapja miatt járt a milliárdossal Boglárka

A mai fiatalokból hiányzik az akarat

A séf tapasztalatai alapján a fiatalok nem elég elkötelezettek és megbízhatóak, ami komoly problémát jelentett számára, amikor egy új munkaerőt keresett például. Az új alkalmazott, aki egy magas pozícióra jelentkezett az éttermébe, szó nélkül felszívódott, miután megegyeztek. Ez pedig hatalmas csalódás volt számára.

A séf visszaemlékezett a saját pályafutásának kezdetére is, amikor 14 évesen először dolgozott egy McDonald’s-ban. Úgy gondolja, a fiatalon szerzett tapasztalatok – mint például az első fizetéséből vásárolt póló és mozijegy – fontos lépések voltak a függetlenedés és önállóság felé vezető útján.

Rácz Jenő úgy érzi, hogy az ő generációja sokkal nagyobb munkabírással és alázattal rendelkezett, mint a mai fiatalok:

„A mostani generáció gyakorlatilag használhatatlan. A tapasztalataim alapján a Z-generációs munkavállalók között rengeteg az olyan fiatal, akik kemény munka nélkül akarnak minél több pénzt keresni és sikeressé válni, de a valóságban ez nem így megy. Ez egy generációs hiba szerintem”

– fogalmazta meg véleményét Rácz Jenő az RTL.hu-nak. Szerinte a Z-generáció gyakran nem értékeli a szorgalmat és az alázatot, amely a régebbi generációkra még jellemző volt.

Kapcsolódó: Lagzi Lajcsi lánya kitálalt a szakításáról a milliárdos exével: „Én sosem leszek az a nő, akinek a párja szponzorálja az életét”

Jenő rámutatott arra is, hogy a munkamorál hiánya gyökerezhet a gyerekek nevelésében is:

„Az én korosztályomat olyan emberek nevelték fel, akik a rendszerváltás előtti időszakban nőttek fel, amikor az emberek hivatást választottak, és akár az egész életük során egy munkahelyen dolgoztak. Természetesen nem azt mondom, hogy a korszellem vagy a rendszer, amiben nevelkedtek, példaértékű, de a munkabírás és a szívósság, amit szüleinktől láttunk, egyértelműen az”

– emlékeztetett.

Hozzátette, hogy a siker nem jön magától, hanem kemény munkát és folyamatos fejlődést igényel.

Kapcsolódó: Német Szilárd megmutatta csinos feleségét: Így nézett ki menyasszonyként Ildikó

A séf figyelmeztetett, hogy azok akik könnyű sikerre és ingyen pénzre számítanak az életükbe, nem számíthatnak sok jóra:

„A tudás nélküli, folyamatos pihenésre vágyó ember nem lesz sikeres, ez a különbség a sikeres és sikertelen ember között. Míg az egyik pihen, és a komfortzónáján belül marad, addig a másik mindennap fejleszti magát”

– zárta gondolatait Rácz Jenő.

Forrás: twice.hu