Súlyos dolgokat állítottak Agócs Tibor szomszédai.

Az egész országot megrázta az a szolnoki kalandparkban történt eset, amikor Agócs Tibor gyermekbántalmazó karateedző felrúgott egy hétéves kisfiút. Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki, a történtek után egymás után szólaltak meg Agócs korábbi tanítványai is, akik borítottak az edző kegyetlen módszereiről: többek állították, hogy Agócs rendszeresen bántalmazta őket az edzések során, de nemi er*szak elkövetésével is megvádolták a Novák Katalin által kitüntetett „karatemestert”.

A rendőrség megkezdte Agócs Tibor kihallgatását

Az eset csak annak köszönhetően derült ki, hogy a szolnoki kalandpark nyilvánosságra hozta a sokkoló felvételt. A rendőrség közölte, eljárást indítottak Agócs Tibor ellen, azonban kihallgatására nem kerülhetett sor, ugyanis az edző Spanyolországban töltötte nyaralását. A hatóság hétfőn arról tájékoztatott, hogy Agócsot gyanúsítottként hallgatták ki. A Magyar Nemzet úgy tudja, kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt kellett asztalhoz ülnie Agócs Tibornak a hatóság embereivel. Vagyis az edző már visszatért nyaralásából.

Megszólaltak a gyermekbántalmazó szörnyeteg szomszédai

A Bors felkereste nagykátai házánál a spanyolországi nyaralásából kipihenten hazatért Agócsot, hogy megadják számára azt a lehetőséget, hogy ismertesse saját álláspontját az üggyel kapcsolatban. Azonban nem jártak sikerrel, így Agócs helyett a szomszédoknak eredt meg a nyelve, akik kiteregették az edző piszkos ügyeit.

Azt írták, amikor tudatták Agóccsal, miért is jelentek meg a házánál, az edző elmenekült előlük. Arra a felvetése, hogy ismertesse üggyel kapcsolatos nézőpontját, pusztán azt válaszolta:

„Majd egyszer elmondom”.

A lap megkérdezte Agócsról az utcában élőket, akik elmondták, jól ismerik az edzőt. Volt, aki arról beszélt, hogy még a családjával szemben is agresszív volt.

„A családjával sem mindig túl kedves. Sokszor halljuk, hogy otthon ordibál.

Ilyen ember ő”

– mondta a lapnak egy neve elhallgatását kérő fiatal nő. Mint kiderült, az anonimitást azért kérte, mert attól félt, hogy ő is a hétéves bántalmazott kisfiú sorsára jutna (?).

„Komolyan mondom, megdöbbentem. Azt megértem, hogy egy karateedző habitusa határozott, de arra semmi sem lehet magyarázat, amit elkövetett. Hozzáteszem, én normális embernek ismertem, éppen ezért

megdöbbentem, amikor kiderült, mit csinált Szolnokon”

– mondta a volt edző egyik szomszédja, Ferenc.

Egy vendéglátóipari egység pultosa is megszólalt, aki látásból ismeri Agócsot.

„Hozzánk néha süteményért tér be, de semmi rosszat nem tapasztaltunk vele kapcsolatban”

– mondta.

„Én is jártam hozzá edzésre, de nekem csak jó élményeim vannak vele kapcsolatban. A felesége, Zsófia is jó edző, nála is sokat tanultam”

– jegyezte meg.

„Mélyen elítélem a történteket,

egy ilyen embert nem szabad a gyerekek közelébe engedni. Remélem, a bíró nagyon szigorú lesz vele”

– mondta Kata, aki nagyon örül annak, hogy az ő gyerekei nem jártak Agócs „edzéseire”.

„Bízom benne, hogy szigorú büntetést fog kapni, de nem a társadalomtól, hanem a bíróságtól”

– mondta egy idős asszony.