A 20 éves Thomas Matthew Crooks megszállottan követte a brit királyi család életét.

Az egész világot sokkolta a Donald Trump elleni merényletkísérlet. A 20 éves Thomas Matthew Crooks július 13-án a nap elején egy beprogramozott repülési útvonalra repített egy drónt, hogy beláthassa azt a területet, ahol Trump majd beszédet mond. Ezt követően az USA exelnökére a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen lőtt rá a húszéves férfi. A merénylő több lövést is leadott, ám Trump csak könnyebben sebesült meg, a jobb fülét horzsolta egy lövedék. Egy ember viszont életét vesztette a merényletben, és ketten életveszélyesen megsebesültek.

Kapcsolódó: Harry üzenetben kereste fel Katalin hercegnét: Végre az is kiderült, mi áll a herceg levelében

„Rajongott” a királyi családért

A támadóval a helyszínen végzett a hatóság. Majd az FBI átfogó vizsgálatot indított, hogy kiderítse, kik mulasztottak, hogy a lövések eldördülhettek, és mi motiválhatta az elkövetőt. Az elkövető telefonját és számítógépét átvizsgálva az FBI nyomozása riasztó dolgot fedett fel. Kiderült, hogy a fiatal férfi megszállottan rajongott a királyi családért, különösen Katalin hercegnéért. A begyűjtött információk alapján úgy tűnik, hogy a férfi következő áldozata maga Katalin, walesi hercegnő lett volna! Ő volt az egyetlen nem amerikai származású személy a Thomas Matthew Crooks által megfigyelt emberek listáján.

Kapcsolódó: Válik Vilmos herceg állítólagos szeretője: Ennyit Katalin nyugodt gyógyulásáról – minden áron meg akarja kaparintani a trónörököst a csalfa feleség?

Megerősítették Katalin személyi védelmét

Az ügyet sem a Kensington-palota, sem pedig az FBI nem kommentálta. Ez nem meglepő, hiszen a palota soha, semmiféle biztonsággal kapcsolatos dolgot nem kommunikál. Udvari bennfenntesek szerint azonban – megerősítették a rákkal küzdő Kalain őrizetét, aki imád a gyerekeivel sétálni úgy, hogy a közelükben nincsenek állandóan testőrök. Most egy darabig ez minden bizonnyal kivitelezhetetlen lesz, hiszen még jelenleg is vizsgálják a hatóságok, hogy egyedülálló merénylő volt-e Crooks, vagy voltak társai is. A walesi hercegnő ebben az évben csak korlátozott számú nyilvános megjelenésen teszi tiszteletét, legutóbb apósa szülinapján, a Wimbledon-i tenisztornán volt látható. A tervek szerint azonban idén már nem fog többet szerepelni. Angliát pedig állítólag csak teljes titokban hagyta el, amikor Houstonba utazott kezeléseire.

Forrás: blikkruzs.blikk.hu

Kiemelt kép: Vanityfair