Boros Lajos, a magyar rádiózás legendája csütörtök délután 77 évesen elhunyt. Barátai, pályatársai sorra búcsúznak a kiváló humorú rádióstól, Várkonyi Attila, DJ Dominique az Indexnek elmondta, miért tartotta különlegesnek Boros Lajost, és miről beszélgettek utoljára.

– olvasható az index.hu oldalán.

Kapcsolódó: Kiderült, ki a támasza Bochkor Gábornak a nehéz időszakban

„Jóban voltunk, főleg az utóbbi években”

„A legzseniálisabb rádiós, fantasztikus humora volt. Minden helyzetre volt egy pikírt, cinikus, vagy éppen kedves reakciója, és ezeket váltogatta folyton. És milyen jól csinálta! Hihetetlenül vágott az esze. A Sztársávban járt nálam nemrég, sokat beszélgettünk a rádiózásról. Már akkor látszott rajta, hogy nagybeteg, de nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan elmegy. Amikor még nem voltunk kollégák, és hallgatóként figyeltem a műsorukat, azt hittem, nagyon jó barátok Bochkor Gáborral, Bocsival. De utolsó beszélgetésünkkor elmondta, hogy nem így volt, csak nagyon jól működő munkakapcsolat volt közöttük.”

– mondta az Indexnek Várkonyi Attila, DJ Dominique.

Kapcsolódó: Gyászol Bochkor Gábor, meghalt az édesanyja

Sorra búcsúznak

Bár nem voltak barátok Bochkor Gáborral, hosszú éveken át vezették együtt a Sláger Rádión a Bumeráng című műsort. Egykori műsorvezető-társa Facebook-oldalán emlékezett meg Boros Lajosról:

„Isten veled, Lajos!”

Rónai Egon a közösségi médiában közölt posztjában azt írta: „Elment Lali király. Nincs trónörökös, ez a birodalom vele megszűnt.”

Majd arról is megemlékezett, hogy egy szobában ültek danubiusos éveik végén.

Nagyjából mindketten ugyanakkor jöttünk el, más-más a történet. Nekem fájt is, ő csak megkönnyebbült.”

Na de amíg együtt ültünk! Írnám, hogy együtt dolgoztunk, de abban a szobában csak akkor tudtam dolgozni, ha Lajos nem volt bent. Mindenről volt története, poénja vagy valami morgolódása. Vali, a felesége és a gyerekek voltak a mindene – és a poénok hősei is gyakran! Hogy született a Lali király-karakter? Emlékezetem szerint barátja és társa a marháskodásban, Voga János mondta egyszer, királyom, és ez annyira megtetszett Lajosnak és a hallgatóknak, hogy szombat délutáni adást lehetett rá építeni, ez volt a Lali király audienciája.

Rónai Egon azt is felelevenítette, hogy Boros Lajost fényes sikerek és értelmetlen, sokszor érthetetlen kudarcok is kísérték.

„Persze mindannyiunkét, csak ő a nyilvánosság előtt élt. Éltetője volt a közönség és annak szeretete. Utoljára azt írta, túl sok időt vesz el a kórház, nincs neki ennyi ideje erre a gyógyulósdira. Hiányozni fog fanyar, ironikus humora. Remélem, most is csak röhög az egészen.”

Rónai Egon kollégája, Vujity Tvrtko is búcsúzott, a Facebook oldalán azt írta:

„Isten veled, Lali király”.

Boros Lajos népszerű rádiós volt, a Sláger Rádió Bumeráng című műsorát 1999 és 2009 között vezette, 2010 és 2012 között a Neo FM, majd a Music FM reggeli műsorának frontembereként dolgozott. 1999–2001 között az RTL Klub Kész átverés című show-jának műsorvezetője volt. Boros Lajos a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje címmel kitüntetett művész.

Mindeközben a Youtube-ra már ki is került a legendás médiaszereplőről egy emlékvideó:

Forrás: index.hu