Nem magától emelte fel a telefont Katalin.

2023 novemberében nagyot robbant az újságíró Omid Scobie könyve, amely Endgame címmel került a boltok polcaira. A könyv a királyi családról szólt, benne olyan állításokkal, amit Károly és Katalinnál is túllőtt a célon, és cáfolták is az ott elhangzottakat. A kötetben szó volt arról, hogy a hercegné és az uralkodó rasszista kifejezésekkel illette Meghant, valamint, hogy azon csámcsogtak Harry neje terhességével kapcsolatban, hogy Archie vajon milyen bőrszínnel látja majd meg a napvilágot.

Kapcsolódó: Most derült ki Katalin hercegnéről: Nem tudták tovább titkolni Vilmossal

Meghan-ék is hasonlókat mondtak

Természetesen a palota felháborodott, leginkább azért, mert a könyv megjelenése előtt Meghan és Harry interjút adtak Oprah Winfreynek, a beszélgetés során pedig az Omid által is megfogalmazott vádakkal illették a királyi családot. A botrányok kirobbanása után nemsokkal Katalin úgy döntött, hogy felhívja Meghant, hogy tisztázzák a dolgokat. Ám, ahogyan a Mirror is írja, a hívás nem Vilmos feleségének ötlete volt.

Kapcsolódó: Kész, vége: Katalin hercegnő nem hajlandó közösködni egy családi nyaraláson Harry-ékkel

Katalin felkereste Meghant, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba, és békét kössenek egymással, amíg nem késő. Azonban úgy tűnik, a Sussex hercegnőnek szánt hívás nem hozta meg a várt békülést, hiszen a walesiek és Harryék azóta sincsenek túl jó viszonyban.

Katalin és Meghan hercegné/cosmopolitan.com

Károly ötlete volt

Egyébként Károly volt az, aki megkérte Katalint, hogy hívja fel Meghant, miután Vilmos a király ezen kérését elutasította, mondván ő egyáltalán nem szeretne a béketeremtő szerepében tetszelegni.

„Katalin egyetértett Károly ötletével és helyesnek is vélte azt, ami nem meglepő, hiszen a hercegné mindig is komolyan vette a kötelességeit, főleg ha a királyi családról van szó, és azt tette, amit mondtak neki”

– állítja egy bennfentes, aki állítólag közelről ismeri Katalint.

Kapcsolódó: Harry üzenetben kereste fel Katalin hercegnét: Végre az is kiderült, mi áll a herceg levelében

Méltatlan állapotok

„Ez a viszály méltatlanná tette az egész királyi családot, és árnyékot vetett annak hírnevére is. A família kezéből kicsúszott az irányítás Harryék miatt, ezt pedig nem szerették volna hagyni, hiszen miattuk veszélybe került az egész monarchia. Katalin segíteni próbált Károlynak, hogy végleg véget vessenek a drámának a sussexiekkel. Ám a tervük nem jött össze, hiszen Meghan nem volt vevő a békére”

– tette hozzá a nevét elhallgató forrás.

Forrás: femina.hu