A hercegné az év elején mindenkit ledöbbentett, amikor fény derült arra, hogy daganatos betegséggel küzd, ám mégis aktívan részt vesz a gyermekei iskolás életében is.

Bár hétköznapinak nem nevezhető életet él, ám Katalin hercegné igyekszik átlagos édesanyaként részt venni gyermekei életében

– írta az elle.hu.

A gyereknevelés még Katalin hercegné számára is kihívásokat jelent, de neki és Vilmos hercegnek is a család a legfontosabb, így mindent megtesznek azért, hogy a családi életük biztonságban legyen.

Kapcsolódó: Harry üzenetben kereste fel Katalin hercegnét: Végre az is kiderült, mi áll a herceg levelében

Számos hagyománnyal szakítva a gyermekeik iskoláztatásáról, nem bentlakásos iskolába küldték őket, hanem egy jó hírű, és bárki számára elérhető intézménybe. György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg nevelésében mégis jelentős szerepet játszik egy a családhoz közel álló dada, Maria Borallo is, de Katalin hercegné és Vilmos herceg a legfontosabb szülői feladatokat maguk látják el.

Kapcsolódó: Kész, vége: Katalin hercegnő nem hajlandó közösködni egy családi nyaraláson Harry-ékkel

Többször is hangsúlyozták, hogy a lehető legnormálisabb gyermekkort szeretnék biztosítani a gyermekeik számára, így szülői kötelezettségeiket saját kezükbe veszik.

Katalin hercegné az iskolában is aktív szülő

A legtöbben azt gondolnák, hogy ismertsége miatt a walesi hercegné még gyermekei iskolájában is csak sunnyog. Ez azonban egyáltalán nem így van, sőt kifejezetten aktívan vesz részt a szülői közösség munkájában.

Év eleje óta, mikor fény derült arra, hogy a hercegné daganatos betegséggel küzd, és visszavonult, valóban ritkán látogat el a kicsik oktatási intézményébe. Ám amikor György herceg elsős lett, belevetette magát a feladatokba, és a lelkesedése azóta is töretlen.

Olyannyira sikerült beleolvadnia a közegbe, hogy a bennfentesek szerint egyáltalán nem tűnik ki a többi szülő közül. Bár néhány apuka nagy érdeklődést mutatott iránta, ő kizárta ezt, és nem riadt vissza a „piszkosabb” tevékenységektől sem. Például az osztálykirándulásokon ő maga is segített kiásni egy faház alapját, sőt Vilmos herceggel közösen is vállalt feladatokat.

A szülők beszámolói szerint mindenki nagyon szimpatikusnak találja, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg rendkívül közvetlenek a szülőtársaikkal, és hogy ennyire aktívan részt vesznek abban, aminek köze van György herceg és testvérei tanulmányaihoz és iskolai életéhez.