Bese atya egyre nagyobb bajba evickéli magát: bűncselekmény elkövetője lehetett?

Beszámoltunk róla, hogy a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, amelyben bizonyítékok vannak arról, hogy Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal.

Rövidesen arról érkezett hír, hogy Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek „Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól”

Az eset után Orbán Viktor sietősen letörölte a Facebookról a Besével közös fotókat, a fideszes sztárpap múltját pedig elkezdték eltörölni a kormányzati médiában, mintha soha nem lett volna közük hozzá.

Vasárnap az RTL Híradó arról számolt be: megszerezték a videókat, amelyek Bese bukásához vezettek. A papot a karkötői buktatták le: az RTL által megszerzett felvételeken a férfi csuklóján jól kivehetően éppen olyan karkötők vannak, mint amilyeneket a legtöbb róla megjelent hivatalos fotón viselt.

A volt plébános a botrány kirobbanása után egy Facebookra feltöltött videóban magyarázkodott, de fals érveivel csak röhögő lájkok ezreit gyűjtötte be, a kommentelést is ki kellett kapcsolnia alatta.

Eközben a Redditen egy volt tanítványa számolt be arról, miket tett Bese Gergő, amikor még középiskolai tanár volt:

„Sziasztok, Akkor voltam középiskolás, amikor ez az emberi bőrt viselő hüllő, földrajzot tanított. Amelett, hogy tanárom volt, az iskola fiúkollégiumának volt az igazgatója.

Eleve egy unszimpatikus emberként ismertem meg. Kedvtelésből volt olyan, hogy lerontotta a dolgozatra kapott jegyeket, hogy ötösökért misére járjunk; beszólogatott a számára nem tetsző gyerekeknek (passzív-agresszívan). Történt egy olyan is, hogy »valaki feltörte a facebookját, és pornót osztott meg rajta«…Én személyesen nem voltam a tartalom szemtanúja, de már akkor is nagy port kavart.

Az autójában lévő (ha jól tudom több) dash kamerájával tartotta számon, hogy kik járnak ki cigizni sunyiban a kollégiumból és edit: egyéb megfigyeléseit. Ez akkor derült ki, amikor kiszúrta egy diák a kerekét. Szóval nem éppen volt az egyház mintapéldánya.

Annyiban is hagytam volna ennek a féregnek az emlékét, de egy volt osztálytársam elküldte, hogy mennyire nagy »ember« lett, a mostani kormány szemében, illetve a médiában. Szóval ezt a sztorit is elő kellet, hogy vegyem…

Eljárás indult ellene az iskolában, mert megadta bizonyos (jobban kedvelt) kollégista diákoknak az e-learning ( nekünk ez volt a »kréta«) hozzáférését, cserébe azért, hogy besúgjanak neki. Így a diákok szabadon írkáltak magugnak kimenőket órákról.

Az egész alatt azt kell érteni, hogy az adott diákok elmondták neki, hogy a többi diáktárs milyen rosszaságon töri a fejét, mennyire kedvelik Gergőt, ki utálja a nagyaszerű személyiségét stb.

Lehet, hogy ennél még rétegeltebb volt a dolog, de sajnos erről nincsen több infóm. Az eljárás eredménye az lett, hogy »lefokozták« általános iskolai földrajz tanárrá (tudomásom szerint).

Remélem hozzájárultam ezzel a leak-el, hogy egy életre szégyenben éljen ez a »valami«. Písz”

Egy kommentelő a bejegyzés alatt ezt írta:

„Az eljárás után került Félegyházáról hozzánk, Budaörsre. Azért voltam 4-es Komplex Természettudományból, mert eljártam a fakultatív programjaira. Kettes volt a jellemző.

Miatta rúgtak ki egy egyházi kötődésű munkahelyemről, mert felhívta rá a figyelmet, hogy meleg vagyok,

ami »nem összeegyeztethető az értékrendjükkel.« Aki valaha ismerte személyesen, az nem lepődött meg rajta, hogy meleg”.

Nem ő az egyetlen, akit kirúgatott

„Engem miatta rúgtak ki a Budaörsi Szent Benedekből. Megbíztam benne, elmondtam minden kis titkomat. Fájó dolgokat meséltem el neki és mindent felhasznált ellenem. Remélem még hosszú évekig szenvedni fog a média visszhangtól 😈”

(Minos_Alt/Reddit)

Kapcsolódó:

A kormány kedvenc papjáról botrányos akták kerültek elő: Melegorgiákon kapták lencsevégre

Robbant a bomba: Megkaparintották a felvételeket a Bese „atya” által látogatott melegorgiáról

Bese Gergő atya pityeregve mártírkodik friss szombati videójában