Legfinomabb házi kenyér: A család azt sem várja meg, hogy kihűljön, már eszik is

Tökéletes lesz az eredmény.

Legfinomabb házi kenyér: A család azt sem várja meg, hogy kihűljön, már eszik is

Hozzávalók

50 dkg liszt
3 dl víz
2,5 dkg élesztő
2 dkg vaj
2 evőkanál tej
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor

Elkészítés

Az élesztőt, a cukrot és egy deci langyos vizet keverj simára, majd adj hozzá kevés lisztet, és dolgozd krémesre. Takard le, amíg felfut, tehát jól megnő a térfogata, a teteje pedig habos lesz.

Olvaszd meg a vajat, majd keverd össze a liszttel, a megkelt élesztővel, a sóval és a maradék langyos vízzel. Alaposan dolgozd össze. Akkor jó, ha a tészta elválik a kezedtől és az edény falától.

A tetejét lisztezd meg, takard le konyharuhával, és hagyd a duplájára nőni bő egy óra alatt. Ezután a tésztát formázd meg tetszés szerint, és tedd olajjal kikent tepsire. A tetejét vágd be több helyen, kend le a tejjel, majd pihentesd még 15 percig.

Melegítsd elő a sütőt, és süsd a kenyeret szép aranybarnára körülbelül 35 perc alatt.

Jó étvágyat!