Jobb, mint a bolti. Gyorsan elkészül, alapvető hozzávalókból. Nekem 26 darab lett ezzel a mennyiséggel és összetevőkkel.

Íme, a házi túró rudi receptje:

Hozzávalók

0.5 kg túró,
4 púpos evőkanál porcukor,
1 púpos evőkanál vaníliás cukor.
1 citrom reszelt héja,
2 sima evőkanál zselatinpor (Lucullus márka)
1 dl víz,
3 tábla étcsoki (jó minőségű, 100 gramm/50 vagy 80% kakaótartalmú).

Elkészítés

Kapcsolódó: Így lesz a legfinomabb az uborkasaláta: Ez az egy titkos hozzávaló kell hozzá

A túrót alaposan áttörjük vagy addig kavarjuk míg sima lesz, azután beletesszük a porcukrot, a citrom héját, a vaníliás cukrot, majd géppel alaposan kikeverjük. Vízbe tesszük a zselatint, pár percig keverjük, hagyjuk duzzadni, majd mikrohullámú sütőbe tesszük 10-15 másodpercre. Kivéve jól kikavarjuk és mehet a túróhoz.

Kapcsolódó: Percek alatt kész, finom tésztáját pedig mindenki imádja: Így készítsd el a kefires fánkot

Tálcára teszünk folpackot, eldobható nyomózsákba tesszük a túrót, melyen 1.5 cm nyílást vágunk és kinyomjuk tetszőleges hosszú csíkokban, mélyhűtőbe tesszük 1.5-2 órát.

Csokit picit olajozott edénybe felolvasztjuk és a hűtőből kivett, megdermett túródarabokat beleforgatjuk, sütőpapíros tálcára rakjuk, pár perc kb 15 sima hűtőbe rakjuk, és kész.

Forrás: ketkes.hu