Szerzői jogok terítéken.

„Most komolyan?”

– így reagált Céline Dion és csapata, amikor megtudták, hogy Donald Trumpék engedély nélkül játszották le a kanadai énekesnő leghíresebb dalát és az ahhoz készült klipet. Korábban Neil Young és a Rolling Stones is tiltakozott, miután szintén jogosulatlanul használták dalaikat a Republikánus Párt rendezvényein.

Kapcsolódó: Megvan, ki lesz Kamala Harris alelnökjelöltje: Bemutatjuk a sikeres kormányzót

Azért ezt nem tűrik

Céline Dion csapata bírálta Donald Trump volt amerikai elnököt, amiért engedély nélkül használta fel egyik slágerének klipjét egy elnöki kampányrendezvényen – írja a BBC.

A My heart will go on című slágert – amely az 1997-es, Titanic című film betétdala – a támogatóknak játszották le, Trump pénteki színpadra lépése előtt, a Montana állambeli Bozemanben tartott nagygyűlésen.

Kapcsolódó: Trump után Katalin hercegné lett volna a következő áldozat? Sokkoló hír látott napvilágot

Az X-en kiadott közleményben Dion csapata értetlenkedésének adott hangot, és közölte, hogy az énekesnő nem járult hozzá a dal ilyen formában való használatához:

A mai napon Celine Dion menedzsmentje és lemezkiadója, a Sony Music Entertainment Canada Inc. tudomást szerzett a videó, a felvétel, a zenei előadás és a My Heart Will Go On című dalt éneklő Celine Dion arcképének jogosulatlan felhasználásáról Donald Trump/J.D. Vance kampányrendezvényén Montanában

– olvasható a közleményben.

Kapcsolódó: Beszédes képpel üzentek az EP-ből: Félelmetes figyelmeztetést kapott a Trumpnak behódoló Orbán (+fotó)

Donald Trump pirso MAGA sapkéban néz balra, miközben a kék ékbolton mögötte elsuhan egy golyó

Donald Trump kampány közben

„Ez a felhasználás semmilyen módon nem engedélyezett, és Céline Dion nem támogatja ezt vagy bármely hasonló felhasználást”

– folytatták, majd a közlemény végén megkérdezték, hogy „most komolyan (?)” ezt a dalt kellett-e lejátszaniuk Trumpéknak a gyűlésen.

Nem ő az első, akinek felhasználják a dalát

Trump kampánycsapata egyelőre nem reagált a nyilatkozatra. A My heart will go on az ötszörös Grammy-díjas Dion egyik legismertebb dala. Mi több, az 1997-es Titanic című film ikonikus betétdala, amely így érthető módon nagy hatással lehet a kampányon részt vevőkre.

Korábban Neil Young kanadai előadóművész is felszólalt az ellen, hogy Trump az ő dalait használja, 2020-ban pedig a Rolling Stones fenyegette jogi lépésekkel az egykori elnököt, miután a You Can’t Always Get What You Want című dalukat lejátszották egy politikai gyűlésen az oklahomai Tulsában. 2019-ben Ozzy és Sharon Osbourne is üzenetet küldött Trumpnak, amelyben megtiltották neki, hogy a Black Sabbath zenéjét kampányvideókban használja.

Forrás: index.hu