Jóleső, tavaszi finomság.

Banánt sütni?! Ez biztosan sokaknak furcsa ötlet, pedig a sült banánnak igen komoly rajongótábora van, és nem csak a gyerekek körében. Ez az édesség nagyon finom és látványos, tökéletes lehet egy vacsora befejezéseként, különösen, ha már túl vagyunk a főételen és a levesen, és egy gyors, de ízletes desszerttel zárnánk az étkezést.

Kapcsolódó: Ki szokott gyümölcstortát készíteni? Íme, a retro sütemények kiskirálya

Az előkészítése mindössze 5 percet vesz igénybe; maga a sült banán elkészítése további 5 percet, és az ízléses tálalás sem igényel többet 5 percnél. Természetesen alkohol nélkül, akár tejszínhabbal és ostyarudakkal, vagy még több savanykás gyümölccsel is megkoronázhatjuk. A fahéj elhagyható, vagy akár Nutellát is kanalazhatunk rá. A variációk száma szinte végtelen.

Kapcsolódó: Kakaós-kefires kevert süti: 10 perc alatt kész a habkönnyű piskóta

Íme, így tudod elkészíteni a sült banánt vaníliafagylalttal:

HOZZÁVALÓK

Elkészítési idő: 15 perc
4 adag

4 db banán
2 tk. fahéj
4 ek. méz
1 dl rum
A tálaláshoz:

4 gombóc vaníliafagylalt
4 ek. csokoládépasztilla
4 ek. áfonya

Kapcsolódó: Így készül a legfinomabb sajt,- és sonkatekercs húsvétra

ELKÉSZÍTÉS

A banánokat meghámozzuk, elfelezzük, majd a darabokat félbevágjuk, és mindegyik oldalukat fűszerezzük fahéjjal.

Egy serpenyőbe kanalazzuk a mézet, és alacsony hőfokon karamellizálni kezdjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a banánokat, minden oldalukat enyhén megpirítjuk.

Felöntjük a rummal, és 2-3 perc alatt elforraljuk az alkoholt. Besűrítjük a karamelles alapot, és ha szeretnénk még ízletesebb sült banánokat, akkor flambírozhatjuk (sütés közben pörköléses technológia, mely során minimum 40 százalékos alkohollal öntjük le a készülő ételt. A lángoló alkohol egyedi ízeket kölcsönöz a készülő ételeknek) is a rum ráöntése után.

A sült banánt még melegen tálaljuk 1-1 gombóc vaníliafagylalttal, megszórjuk csokipasztillával (vagy apróra tört csokoládéval) és áfonyaszemekkel (vagy ízlés szerint bármilyen más bogyós gyümölccsel).

Itt pedig videón tudod megnézni, hogyan készül a sült banán:

Forrás: mindmegette.hu